MSC Cruises bestelt nieuwe generatie mega-cruiseschepen

Geplaatst door Redactie op 22 mei 2014 om 15:34 in de categorie Accommodaties

MSC Cruises Seaside schepenHet Italiaanse MSC Cruises tekende vandaag in Rome een contract voor de bouw van twee nieuwe cruiseschepen en de optie voor een derde. De nieuwe schepen zijn van de nieuwe Seaside-klasse, een hele nieuwe kinfolasse mega-cruiseschepen.
Met een lengte van 323 meter, breedte van 41 meter en hoogte van 70 meter zijn het de grootste cruiseschepen die ooit door scheepsbouwerFincantieri zijn gebouwd Elk schip biedt ruimte aan 5.300 passagiers en 1.413 bemanningsledenleden. De schepen beschikken over 2.070 hutten voor gasten en 759 voor crew.

Nieuwe generatie cruiseschepen

De nieuwe MSC-schepen zijn van de Seaside-klasse. Dit nieuwe type heeft onder meer een promenade op zeeniveau met buitenruimtes, winkels en restaurants rondom het schip. Cruiseschepen van de Seaside-klasse beschikken verder over een ruim theater, een balkon met verschillende niveaus en panoramische liften met zeezicht. Dankzij de technologische innovaties die bij de bouw van dit schip worden ingezet, verbruikt het 25% minder brandstof.

Het eerste schip wordt naar verwachting in november 2017 geleverd, de tweede in mei 2018. De nieuwbouwplannen passen in het streven van MS|C om in 2022 de vloot te hebben verdubbeld. MSC Cruises heeft nu nog twaalf cruiseschepen in de vaart.

Meer over MSC Cruises op DeCruisegids.nl

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.