Strandvakantie Duinkerke: luilekkerland of zweten geblazen

Geplaatst door Redactie op 22 mei 2014 om 16:11 in de categorie Bestemmingen

Duinkerken strandDuinkerke, of Duinkerken zoals ook wel wordt geschreven, heeft de komende zomer een heel scala activiteiten voor bezoekers in petto.

Op zo’n drie uur rijden vanaf Utrecht heeft deze badplaats in het noordelijke Franse departement Nord-Pas-de-Calais met de mooie stranden met het achterliggende duingebied een paar sterke troeven in handen. Ook strandzeilen, door de branding peddelen zonder kano en een bezoek aan het net over de grens gelegen attractiepark Plopsaland De Panne behoren tot de mogelijkheden. Kijk voor accommodaties bij Roompot (vakantieparken en hotels in Nord-Pas-de-Calais) of Sunparks (vakantiehuizen en campings, inclusief K3-arrangement in Plopsaland De Panne).

Slag om Duinkerken

Van juli tot en met september puilt de evenementenkalender uit met muziekfestivals, straattheater, historische opvoeringen – waaronder het geluid- en lichtspektakel ‘De Visserstijd’ met 300 acteurs in Gravelinges in augustus. Cultuurliefhebbers komen aan hun trekken in bijvoorbeeld het Museum voor Schone Kunsten, het LAAC, het Havenmuseum en het Musée de la Mer en geïnteresseerden in de Tweede Wereldoorlog gaan naar het Mémorial du souvenir voor een presentatie van de Slag om Duinkerke. Een gokje wagen kan in het casino of laat je verleiden door de mix van moderne en oude architectuur. Iets meer calorieën verbanden dan louter op het strand zonnebaden: kitesurfen, strandzeilen, kajakken, catamaranzeilen, golfen, paardrijden, longe-côte, door de branding lopen met peddels, en zijn enkele opties.

Optocht van reuzen

Voor kinderen is de optocht van reuzen in Bourbourg op zondag 22 juni een aanrader: een dag vol vertier met tussen 10.00 en 14.00 uur een show van oude auto’s voor het stadhuis, een blaaskapel, en vanaf 15.00 uur en 22.15 uur een optocht door de stad met reuzen. Ook leuk voor kinderen is hier een bezoek aan een heuse gevangenis gebouwd in 1539, de cellen zijn in perfecte conditie en te bezoeken.

Klank- en lichtshow

Tussen 21 en 30 augustus vindt in Gravelines op zes avonden de spectaculaire klank- en lichtspel ‘De Visserstijd’ plaats met ruim 300 acteurs in historische kostuums: tijdens een twee uur durende openluchtvoorstelling wordt de geschiedenis van de stad nagebootst, inclusief vuurwerk.

234x60 Wintersport

Muziekfestivals

Het Lindeboomfestival is een 4-daags festival van traditionele muziek in het Galamé park in Loon-Plage van 17 tot en met 20 juli. Alle concerten zijn gratis. Onder de naam ‘Citadelle en Bordees’ vindt op vrijdag 5 juli in Duinkerke dit muziekfestival plaats. Op verschillende podia langs de over van de citadel treden een keur aan bands op variërend van Franse rock, volksmuziek, zeeliederen en meer.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.