Shadow

Tips voor het meenemen van bagage op je autovakantie

Autovakanties zijn populairder dan ooit. Logisch ook. Wanneer je met je eigen auto op vakantie gaat kun je altijd terug als dat nodig mocht zijn en dat is zeker erg prettig in een tijd als deze, waarin coronaregels in de vakantielanden snel kunnen veranderen. Maar ook autovakanties in Nederland zijn populair. Blijft wel de vraag: hoe krijg je alle bagage mee?

Bagage op dak van auto
Je bagage meenemen op een autovakantie kan een uitdaging zijn©Pexels-Nubia Navarro

Kampeervakantie

Met de auto op kampeervakantie: heel veel mensen hebben het kamperen dit jaar weer (her)ontdekt. De vrijheid om te gaan en staan waar je wilt met alle privacy van je eigen kampeerplekje en kampeermiddel. Met auto en caravan of vouwwagen op kampeervakantie gaan biedt wat ruimte om wat meer bagage mee te nemen. Al zul je wel rekening moeten houden met de maximale belaadbaarheid van de caravan.

Geen caravan of vouwwagen en wel op kampeervakantie? Wie met een gezin op reis gaat weet hoe het passen en meten is om alle bagage in de auto te krijgen. Zelfs als je niet je eigen kampeeruitrusting meeneemt maar een ingerichte tent of caravan hebt gehuurd.
Neem je wel je eigen tent mee dan heb je vaak een uitdaging: tent en uitrusting nemen behoorlijk wat plek in en het zijn geen dingen die je ‘onderweg’ even nodig kunt hebben.

Een dakkoffer op je auto is in alle gevallen een uitkomst. Je stopt er alles in voor je kampeervakantie en hebt in de auto ruimte genoeg om alle spullen van iedereen gemakkelijk mee te nemen. 

Maar ook als je niet gaat kamperen kan er behoorlijk wat in te pakken zijn en zelfs de grootste station niet groot genoeg blijken. Ook dan kan een dakkoffer een uitkomst zijn.

Skivakantie

Heerlijk op skivakantie. Naar Oostenrijk, Frankrijk of dichterbij in Duitsland bijvoorbeeld.
Maar wat doe je met je ski’s, snowboards, skistokken en ski-outfit? Hoe neem je dat mee? Het zijn allemaal enorme, en onhandige, ruimtevreters. Er zijn maar weinig auto’s waar je je ski’s in kunt meenemen en veel mensen vinden het geen goed idee om hun dure ski’s onbeschermd boven op het dak van de auto te binden. Een skibox op het dak is dé oplossing voor dit probleem. Zo zijn je ski’s en skioutfit veilig opgeborgen en kun je de ruimte in je auto gebruiken voor je overige bagage.

Zeker ook niet vergeten op autovakantie naar het buitenland

  • Paspoort of identiteitsbewijs, pinpas en/of creditcard. Maak voor de zekerheid ook een kopie van je paspoort. Noteer de gegevens van je passen, en het noodnummer van je bank voor het geval je je pasjes kwijtraakt of ze gestolen worden.
  • Zorg dat je weet wat de reisadviezen van de Nederlandse overheid zijn en de inreiseisen van je vakantieland: heb je een coronapaspoort nodig? Werkt de coronacheckapp in het land waar je heengaat? Heb je een negatieve COVID-19 test nodig?
  • Neem genoeg medicijnen mee en zorg, als dat nodig is, voor een medicijnpaspoort.
  • Boeken, spelletjes, e-reader, ook om de kinderen onderweg bezig te houden! Denk ook aan opladers voor in de auto.
  • Opladers voor alle elektrische apparatuur die je bij je hebt. Het is heel handig om een paar grote stekkerblokken mee te nemen zodat je op de camping of in je huuraccommodatie eenvoudig al je apparatuur kunt opladen.

Alles geregeld? Goede reis alvast!

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.