Shadow

Streekproductenmarkt in Monnickendam

Streekproductenmarkt_2014Stichting Promotie Waterland (SPW) organiseert op vrijdag 15 augustus van 16:00 tot 21:00 uur voor de derde keer op eigen initiatief een kleinschalige Streekproductenmarkt. De markt wordt, net als vorig jaar, gehouden aan de Haringburgwal in Monnickendam.

In 2012 bleek de kleinschalige streekproductenmarkt, die gehouden werd op de Beestenmarkt in Monnickendam, een groot succes. Het was een gezellige drukte en de kraamhouders gingen halverwege de markt nog snel voorraad halen, vanwege de grote vraag naar de (h)eerlijke producten. In 2013 groeide de markt in omvang, waardoor werd uitgeweken naar de grotere locatie op de Haringburgwal. De sfeer- met de bootjes in de haven en de naastgelegen terrasjes – bleek een schot in de roos en de markt kon wederom rekenen op veel enthousiaste bezoekers. Om die reden is besloten de markt dit jaar weer op deze locatie te herhalen.

Lekkernijen en aanmelden als deelnemer

Op de kleinschalige streekproductenmarkt die van 16:00 – 21:00 uur op de Haringburgwal in Monnickendam plaatsvindt, treft u (h)eerlijke lekkernijen zoals o.a. verschillende soorten kaas, jam, compotes en marmelade, olijfolie, honing, chocolade, biologische producten, verse fruitsappen, molenbrood en aardbeiengebak, huisgemaakte taartjes en gebakjes, tapenades, Italiaanse worsten, poffertjes, klompen, haring, vers gerookte vis en gerookt vlees. Er wacht de bezoeker een intieme markt op een historische locatie aan de haven, met regionale lekkernijen met een mooi verhaal.

Deelnemen aan deze streekproductenmarkt is nog mogelijk. Aanmelden kan via streekproductenmarkt@onswaterland.nl.

Parkeren

Brengt u met de auto een bezoek aan de streekproductenmarkt? Dan kunt u het beste parkeren op het parkeerterrein bij de Grote Kerk (Bolwerk), op het Verenigingsplein of bij Swaensborch (Pierebaan). Vanaf deze locaties is het nog geen vijf minuten lopen naar de markt.

Stichting Promotie Waterland

Onder de slogan ‘Waterland laat je verrassen’ is Stichting Promotie Waterland sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recreëren en ervoor te zorgen dat zij langer blijven en vaker terugkomen. De activiteiten van de SPW zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen. Informatiepunt Waterland (Zuideinde 2 in Monnickendam) is 7 dagen per week geopend van 10:00 – 17:00 uur.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *