Shadow

Stappenplan voor een stedentrip in New York in 5 dagen

Heb je een korte stedentrip naar New York geboekt? Dan is het goed om alvast te bepalen wat je tijdens jouw korte bezoek aan de stad wil zien en doen. Ben je nog nooit in New York geweest? Dan kan het lastig zijn om een goede vakantieplanning te maken. Tips voor een vakantieplanning voor vijf perfecte dagen in het prachtige New York.

Dag 1 van je stedentrip New York

New York City Times Square
Times Square New York City© Jen Davis

Na een lange vliegreis kom je aan op JFK Airport of een van de andere vliegvelden in de directe omgeving van New York. Is het nog niet zo laat? Dan raad ik je aan om zo veel mogelijk uit je eerste dag te halen. Dit doe je door eerst naar Times Square te reizen. Vanuit Times Square ga je naar Bryant Park en Fifth Avenue. Zowel Times Square als Byrant Park en Fifth Avenue zijn geweldig om te zien op je eerste dag in de wereldstad.

Dag 2

Op de tweede dag van je citytrip ga je eerst naar het Vrijheidsbeeld. Je kunt het beeld van een afstand bekijken, maar je kunt hier ook naartoe varen met de ferry. Heb je het Vrijheidsbeeld gezien, dan reis je door naar het Financial District. Hierna ga je naar de Brooklyn Bridge. Vanuit de Brooklyn Bridge reis je door naar het 9/11 Memorial Museum in Lower Manhattan: een absolute aanrader.

Dag 3 New York

Op de derde dag van je stedentrip in New York trakteer je jezelf op een geweldig uitzicht over de stad. Dit doe je door naar Top of The Rock te gaan. Vanuit Top of The Rock reis je eenvoudig en snel naar The Highline, Meatpacking District en Soho. In Soho kun je een hapje eten in een van de vele restaurants die je hier tegenkomt. Vanuit het restaurant reis je weer terug naar je hotel.

Dag 4

Houd je van shoppen? Dan moet je ook zeker een dagje gaan winkelen in New York. Dit kun je op Fifth Avenue doen, maar ook in vele andere winkelgebieden. Ook zijn er diverse grote winkelcentra en outlets te vinden in de stad. Hier kun je het beste met het openbaar vervoer naartoe reizen. Je sluit je dag af met een bezoek aan het Empire State Building en een lekkere maaltijd in een van de vele restaurants van New York.

Dag 5

Op de vijfde dag vlieg je weer terug naar Nederland. Heb je daarvoor nog even tijd om New York te verkennen? Ga dan naar de New York Public Library, Grand Central Terminal, Chrysler Building of St. Patricks Cathedral. Door met het openbaar vervoer te reizen, ben je sneller bij je eindbestemming en kun je meer bezienswaardigheden bewonderen op je laatste dag.

Let op: ook voor een korte stedentrip naar New York of een andere bestemming in de Verenigde Staten heb je een ESTA-verklaring nodig. Die kun je hier aanvragen. Heb je nog geen stedentrip naar New York geboekt? Kijk dan voor aanbiedingen bij Stedentrips.nl of TUI.

Lees ook:

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

3.3/5 - (3 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *