Spectaculaire ‘cliff-walk’ The Gobbins weer open

Geplaatst door Redactie op 8 september 2015 om 09:36 in de categorie Attracties

In Noord-Ierland is de spectaculaire wandelattractie ‘The Gobbins’ heropend na een miljoenenrestauratie. The Gobbins, voor het eerst geopend in 1902, neemt bezoekers mee langs steile kliffen, wilde golven en indrukwekkende uitzichten.

The Gobbins © Tourism Ireland

The Gobbins © Tourism Ireland

Het klifwandelpad ligt langs de beroemde Causeway Coastal Route op nog geen 40 minuten rijden ten noorden van Belfast, op het smalle schiereiland Islandmagee. Een gids leidt bezoekers langs de ruige schoonheden van de kliffen met spectaculaire panorama’s. De 2,4 km lange wandelexcursie van The Gobbins gaat over hangbruggen, trappen langs steile rotswanden en door grotten waar bezoekers het gevoel krijgen onder de zeespiegel te zijn. Daarnaast is er een bijzondere variëteit aan flora en fauna te zien langs de kliffen zoals kleurrijke papegaaiduikers, zeekoeten en alken en met een beetje geluk kunnen bezoekers een bruinvis of walvis spotten op de Ierse zee.

Het wandeltraject The Gobbins is enkel onder begeleiding van een gids af te leggen en duurt ongeveer 2,5 uur. Degene die niet het pad wil bewandelen, maar wel wil genieten van de sfeer en de uitzichten van de eeuwenoude wandelroute, kan terecht in het bezoekerscentrum.

Trips naar Ierland en Noord-Ierland boek je bij Stedentrips.nl

Spectaculaire ‘cliff-walk’ The Gobbins weer open
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.