Culinaire trends op reis

Geplaatst door Redactie op 4 september 2015 om 14:20 in de categorie Algemeen nieuws

@Cognizant Technology Solutions

Iedereen weet hoe belangrijk lekker eten en drinken is als je op reis bent. Soms schiet het erbij in, door vertraging of een extreem druk programma. Als je er wel de tijd voor neemt, kan het de kwaliteitsbeleving van de reis enorm verbeteren. Belangrijk voor de reiziger van nu zijn échte ervaringen, contact met lokale bewoners en optimale beleving van de reisomgeving. Reisorganisatoren kunnen in deze behoeften voorzien door twee spannende culinaire trends te volgen.

Top-koks to go!

De klassieke top-kok bereidt zijn uitzonderlijke maaltijden in de keuken van een Michelin-restaurant. Een maaltijd hier is duur, kost veel tijd en vereist een sjieke avondgarderobe. Exclusief dineren past dus niet in een drukke reisdag. eel jonge culinaire talenten gooien het tegenwoordig over een andere boeg en creëren hun gerechten in toegankelijke eettentjes, of op speciale events zoals een wekelijkse food market. Voorbeelden zijn  Street food Thursday in Berlijn en de Borough Market in Londen. Dit heeft veel voordelen: je kunt gemakkelijk aanschuiven of afhalen, het eten is van top-kwaliteit en het aanbod is enorm veelzijdig. Je vindt op dit soort markten regionale gerechten en natuurlijk vele locals, die zij aan zij met de reizigers beleven en genieten. De beste eetgelegenheden vind je niet in de Michelin-gids, maar op Foodblogs of via Instagram.

Going social: EatWith

Voor reizigers die na een lange dag vol belevenissen graag de rust opzoeken, is er ook een minder hectische plek om lokaal te eten. Via het platform  EatWith kan een diner bij een ´thuiskok´ worden geboekt. Op EatWith vind je koks in verschillende steden over de hele wereld. Zo kan er worden gedineerd op een wijze die past bij het reisprogramma, midden in een woonwijk, bij de kok in huis. Goed eten en direct contact met echte mensen maken van dit reisdiner een sociale en culinaire belevenis!

The joy of missing out

Wil je echt onthaasten, dan zul je het zonder Instagram-foto´s van je eten moeten stellen. Blijf in het moment om écht te genieten en maak hooguit met het hele gezelschap een foto als aandenken. Al je reisfoto´s hoeven ook niet direct online, want dé gelukservaring bij het reizen is de druk van je af laten glijden dat je alles móet. Draag niet bij aan andermans ´fear of missing out´, maar omarm jouw ´joy of missing out´. Gun jezelf de luxe offline te genieten van de dingen die jij hebt gedaan en druk jouw foto´s af als tastbare herinnering aan een prachtige vakantie.

Culinaire trends op reis
5 (100%) 1 vote

Sharing is caring!

Comments are closed.