Shadow

Slow cruisen met Costa Cruises: piano, piano

Slow cruisen Costa CruisesCruiserederij Costa Cruises, de grootste cruiserederij van Europa, biedt sinds kort ook vanuit Amsterdam het concept ‘slow cruisen’ aan. Er wordt gevaren met kleinere schepen en er is meer tijd om van al het moois aan boord en op de bestemming te genieten. Rust, kwaliteit en intensere beleving van de cruise staan voorop. Ultile dulce in optima forma.Wie wel eens een cruise gemaakt heeft, herkent wellicht het gevoel gehad te hebben door alle mooie bestemmingen gejast te worden. Het cruiseschip komt ’s ochtends aan en gaat eind van de middag weer verder. Tussendoor heb je maar een paar uur de tijd om iets van de bestemming te zien. En dan wil je natuurlijk ook nog van al dat moois aan boord genieten, zoals de Samsara Spa, de bioscoop, de zwembaden, de vinotheek en de vele restaurants en bars.

Slow cruisen: meer kwaliteit

Met name voor de ‘repeaters’ en cruisegangers die van meer kwaliteit houden heeft Costa Cruises het slow cruisen ontwikkeld. “Slow cruisen is er opgebaseerd dat je langer van een bestemming kunt genieten”, aldus directeur sales en marketing Noord- en Oost-Europa Bas Ruben. “Rust, kwaliteit en een intensere beleving staan centraal. Het slow-cruisen-concept draait er om dat je de hele cruise nog intenser beleeft.” Dat vertaalt zich enerzijds in de kleinere schepen, de bijzondere bestemmingen en de beleving aan wal. En aan boord is de kwaliteitsimpuls te merken in onder meer een eigen conciërge, een flexibele tafelschikking en culinaire hoogstandjes. Tegelijkertijd is er minder kinderentertainment aan boord.

Slow cruisen op drie schepen: de neoCollection

Slow cruisen wordt aangeboden op drie geselecteerde schepen uit de neoCollectie: de Costa neoRomantica, de Costa neo Riviera en de Costa neoClassica. Het zijn wat kleinere schepen die de afgelopen jaren een grondige modernisering en upgrade hebben ondergaan of die nog krijgen, zoals in het geval van de Costa Classica, die dit najaar het droogdok in gaat. Vandaar ook de toevoeging ‘neo’.

Slow cruise bestemmingen

“Met die kleinere schepen kunnen we ook andere havens en bestemmingen aan doen”, aldus Ruben. Deze cruiseschepen kunnen ook havens in waar grotere cruiseschepen buitengaats voor anker moeten blijven liggen. Sinds mei dit jaar is ook Amsterdam ‘port of call’ voor de slow-cruises als onderdeel van een cruise door Noord-Europa. Ook naar de Middellandse Zee, de Golfstaten en Afrika en de Indische Oceaan zijn slow-cruises mogelijk. Op sommige bestemmingen ben je een dag, maar er zijn ook bestemmingen waar het schip een nacht blijft liggen, zodat je langer de tijd hebt om aan land te genieten van bijvoorbeeld culinaire concepten. Sowieso zijn de maaltijden aan boord van de slow-cruise-schepen aangepast, waarbij meer beleving voorop staat. En aan wal zijn maatwerk-excursies mogelijk. Slow-cruises kosten ongeveer evenveel als gewone cruises.

Zoek en boek cruises via Decruisegids.nl of kijk voor meer aanbiedingen van Costa Cruises bij Cruisetravel.

Sharing is caring!