Shadow

Silvretta Montafon: skien en meer

Oostenrijk Silvretta Montafon nachtrodelenSilvretta Montafon, in het Oostenrijkse Vorarlberg, heeft winterliefhebbers genoeg te bieden voor als je even niet wilt skien.
Niet skiën in het meest sportieve skigebied? Kan dat wel? Ja, en zonder enig probleem, zoals Silvretta Montafon op indrukwekkende wijze bewijst. Gasten kunnen er zich verwachten aan een programma vol afwisseling voor plezier zonder skiën. De voordelen: U kunt het perfect aan het skiën koppelen. Na zonsondergang worden de ski’s ingeruild voor fakkels en sleeën, in de vroege ochtend voor bergschoenen en ‘s middags voor het grootste en sterkste voertuig op de berg: de pistenbully.

Dag en nacht sleepret

Sleeën is een van de meest geliefde wintersportactiviteiten. Geen wonder, want tijdens het sleeën voelen we ons weer kind en er wordt veel gelachen. Op Garfrescha vinden sleefans de langste verlichte nachtsleebaan van Vorarlberg: ze is 5,5 kilometer lang en de afdeling voor sleeërs neemt tussen 15 en 20 minuten in beslag. Elke dinsdag, donderdag en zaterdag tussen 18.00 en 21.30 u. zijn bezoekers welkom op de sleebaan van Garfrescha – maar ook in de hut. Wat zou een sleenacht immers zijn zonder gezellige pauze? Sleeërs hoeven zich hoegenaamd niet te bekommeren om het transport van de sleeën: Als u een slee leent, kunt u deze in het bergstation ophalen en na de afdaling in het dal afgeven. Sleeërs moeten wel tot zonsondergang wachten om de berg af te suizen: De natuursleebaan Kapell is dagelijks geopend tijdens de openingstijden van de Hochjoch-baan.

Een nacht vol verrassende belevenissen

Na het skiën begint de pret in Silvretta Montafon pas. De Montafon-berg vormt bijvoorbeeld elke donderdag tussen 23 januari en 13 maart een schouwtoneel. De gasten brengen onvergetelijke uren door op de sneeuw tijdens de nachtelijke belevenissen. Vanaf 20.30 u. stellen de skischolen van Silvretta Montafon 45 minuten lang een veelzijdig programma voor – inclusief pistenbully-parade en vuurwerk. Vanaf 18 u. brengt de Garfrescha-baan de gasten op de berg. Een partijtje sleeën op de langste sleebaan van Vorarlberg is een perfecte afsluiter. Gasten die iets speciaals willen, kunnen in deze belevenisvolle nacht een echt cowboygevoel krijgen. De deelnemers worden met een shuttle van Garfrescha naar de Valisera-baan gebracht. Eenmaal boven wacht hen een aperitief, livemuziek, een kampvuur en een cowboysteak op de grill. Nadien kunt u kiezen tussen een fakkelwandeling naar de skishow in Garfrescha of het transport met de pistenbully.

Fakkelwandeling: Nachtelijk licht en avontuur

Elke dinsdag beleeft u de duisternis op fascinerende wijze: Silvretta Montafon brengt ‘s nachts licht en avontuur. Tijdens de fakkeltocht van Valisera naar Garfrescha wandelen kinderen en volwassenen door het besneeuwde bos en bewonderen ze het nu eens vermakelijke en dan weer spookachtige schimmenspel. De wandeling begint sfeervol met een bergtocht op de Valisera-baan (samenkomst om 16.20 u. in het dalstation) in de avondschemering. Aansluitend geniet u in restaurant Gäßbarga van een regionale specialiteit: Käsknöpfle (aardappelpasta met boerenkaas en gebakken uien). Daarna start de fakkelwandeling die u desgewenst nog kunt laten volgen door een nachtelijke afdaling op de Garfrescha-baan of beëindigt met een geweldig potje sleeën.

Wandelaarssafari: Onvergetelijk tafereel

Alleen de snee, de ochtendzon en een groepje gelijkgezinden die samen buitengewone ogenblikken op de berg beleven: De voetgangersafari maakt van elke woensdag een heel bijzondere dag. Nog voor het skiën begint, maken de deelnemers van St. Gallenkirch een tocht langs de Grasjoch-baan (samenkomst om 7.20 u.) naar de Alpilakam op een hoogte van 2.430 meter. Daar geniet u van een wonderbaarlijk uitzicht over het berglandschap van Montafon. In dit decor lopen de wandelaars samen met een professionele gids door de vredige ochtendstilte naar de Sennikam. Deze indrukwekkende ochtend wordt geslaagd afgesloten met een bergontbijt in het restaurant van Kapell.

Meerijden met een pistenbully: Een kick en power op de berg

Zoveel power heeft niemand anders op de berg: De pistenbully’s rijden moeiteloos op bijna verticale pistes naar boven en drukken kubieke meters sneeuw helemaal plat. Vakantiegangers in Silvretta Montafon hoeven deze imponerende machine niet van veraf te bewonderen – u kunt bijzonder dicht in de buurt komen: ofwel als duopassagier, ofwel zelf aan het stuur van deze PK-reus (alleen meerderjarigen mogen zelf rijden). Ongeacht waarvoor u kiest: Rijden met een pistenbully in Silvretta Montafon geeft een kick. Het avontuur begint om 15.15 u. met de rit op de Valisera-baan in St. Gallenkirch en de samenkomst met de pistenbully-bestuurders in Valisera Hüsli. Als aandenken aan deze buitengewone middag krijgt elke deelnemer een pistenbully-rijbewijs van Silvretta Montafon en een passend T-shirt.

Langste afdaling van Vorarlberg

Uiteraard komen de wintersportfans met ski’s in Silvretta Montafon ook aan hun trekken. In het meest sportieve skigebied wacht 140 kilometer piste, waaronder de angstaanjagende Black Scorpions en de langste dalafdaling van Vorarlberg. Bovendien heeft Silvretta Montafon naam gemaakt als internationaal topadres voor freeriders en parkrijders.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.