Shadow

Shoppen in Wenen in nieuwe modezaken

In Wenen bestaat het modeaanbod niet alleen uit internationaal bekende modemerken en flagshipstores. Nee, ook Weense ontwerpers geven kleur aan de winkelstraten. Ben jij fashionista, pak de trein en ga lekker shoppen in Wenen. Dan zijn dit enkele voorbeelden van recente openingen.

Upstore Wenen © Samuel Colombo
Upstore Wenen © Samuel Colombo

Zachte en vloeiende collecties gemaakt van zijde en jersey zijn de kenmerken van Christiane Gruber die samen met onder andere Raf Simons en Viktor & Rolf aan de Universiteit voor Toegepaste Kunsten in Wenen studeerde. Alle kledingstukken van hun label Awareness & Consciousness ondergaan een speciale bleek- en verftechniek. Sinds kort zijn de collecties, waaronder ook kinderkleding, te verkrijgen via haar nieuwe winkel ‘A & C Store’ in de Lindengasse in het 7e district.

Ook een afgestudeerde ontwerper aan de Universiteit voor de Toegepaste Kunsten, is Franziska Fürpass, die samen met beeldend kunstenaar Sia Kermani ontwerpt onder het label Femme Maison. Hun ontwerpen worden gekenmerkt door de zelf gekozen bewoording van ‘ruwe elegantie’ en bestaat uit exclusieve materialen en innovatieve verwerkingsmethoden. Vanaf oktober 2014 is Femme Maison verkrijgbaar in het trendy winkelgebied Servitenviertel in het 9e district.

Shoppen in Wenen: modelabels van jonge Weense ontwerpers

Meshit is het label van de jonge Weense ontwerpers Ida Steixner en Lena Kampf. Het tweetal richtte het merk op in 2010, nadat zij afstudeerden aan de Hetzendorf modevakschool in Wenen. Het jaar daarop werd één van de collecties opgenomen in het aanbod van de Britse modeketen Topshop. De lijn is nu ook te koop in de eigen winkel in het 7e district.

De Oostenrijkse ontwerper Eva Poleschinski richtte in 2008 het modelabel El Anoui op en haar ontwerpen zijn inmiddels al te vinden in tijdschriften als Vogue, Elle en Madame. Poleschinski’s nieuwe Up Store Vienna en de studio bevinden zich in een klassiek oud Weens gebouw in een zijstraat van de Mariahilfer Straβe.

De in Rusland geboren ontwerper Lena Kvadrat, die al een aantal jaar voor het label Art Point ontwerpt, heeft al een winkel de Neubaugasse 35 en opende onlangs een filiaal in het centrum.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!