Shadow

Muziekfestival Waves Vienna golft door Wenen

Van 2 tot 5 oktober vindt in de clubs van Wenen de vierde editie van het Vienna Waves showcase-festival plaats. Tien Weense podia en vier dagen gevuld met nieuw muzikaal talent en gevestigde acts. Nederland is dit jaar een van de gastlanden.

© Anna Clara Maehr
Waves Vienna, Kreisky © Anna Clara Maehr

Vienna Waves is een showcase-festival met als doel om samen met gevestigde muzikanten, nieuwe en jonge bands onder de internationale aandacht te brengen. Het festivalticket biedt de mogelijkheid om podia te bezoeken tussen het centrum en het Donaukanaal waar muzikanten van zowel alternatieve, elektronische rock en club muziek optreden. Gastlanden van 2014 zijn Nederland en Kroatië.

Gastoptreden Dave Douglas

Het festival wordt al op 1 oktober 2014 afgetrapt met een concert van de Australische Scott Matthew in het Wiener Konzerthaus. Het succesvolle duo First Aid Kid lanceert het nieuwe album ‘Stay Gold’ tijdens hun Europese tournee. Verder zijn er acts van onder andere Julia Marcell uit Polen, Fesch uit Oostenrijk, Go go Berlin uit Denemarken, Tenfold Rabbit uit Estland en The Town Heroes uit Canada. De uit Utrecht afkomstige David Douglas – bekend van zijn debuutalbum Moon Observations – verzorgt een gastoptreden. De Vienna Waves Music Conference is onderdeel van het festival en bestaat uit lezingen, panel discussies en workshops. Het programma is samengesteld rondom het overkoepelende thema ‘East Meets West’. Reis comfortabel naar Wenen met de Citynightline.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!