Shadow

Schlosshotel Rosenau ****s: exclusieve romantische en wellness-vakantie in het hart van het Waldviertel

Het 4 sterren superior Schlosshotel Rosenau is een uniek uit 1593 daterend kasteelhotel in de glooiende heuvels van Nederoostenrijk. Door de Renaissance-stijl, de spannende kasteeltuin en haar exclusieve sfeer te midden van een schilderachtig landschap weet het Schlosshotel haar bezoekers te betoveren. Het is een heerlijk toevluchtsoord om uitvoerig te ontspannen en energie op te doen.

Even ten westen van Zettl, ingebed in de glooiende heuvels van het noordelijke Waldviertel in Niederösterreich, ligt kasteelhotel Rosenau. Het 4 sterren superior Schlosshotel Rosenau dateert uit 1593, de tijd van de Renaissance. Onder Leopold Christoph Graf Schallenberg, stichter van een vrijmetselaarsloge, werd het in de 18e eeuw omgebouwd naar de barok-stijl.

Kasteelsuites en kamers met edele charme

Het 4 sterren superior Schlosshotel Rosenau is een heerlijk kasteelhotel in Nederoostenrijk. © Schlosshotel Rosenau
Het 4 sterren superior Schlosshotel Rosenau is een heerlijk kasteelhotel in Nederoostenrijk. © Schlosshotel Rosenau

Het 4 sterren superior Schlosshotel Rosenau is een kasteelhotel waar de romantiek van af spat. Elke steen, elke deurpost, elke wandschildering, alles ademt hier geschiedenis en heeft een verhaal. Als hier de muren konden spreken ….

Twaalf royale kasteelsuites en 6 hoogwaardig uitgeruste kasteelkamers imponeren gasten met hun edele charme en stijlvolle ontwerp. De dromerige kasteelsfeer belooft een romantische vakantie op het hoogste niveau. Het kasteelhotel is ook de ideale setting voor sprookjesachtige bruiloften. Bekijk de suites en hotelkamers van het Schlosshotel Rosenau.

Genieten van wellness en behandelingen

De wellness van het kasteelhotel is in 2022 helemaal vernieuwd. © Schlosshotel Rosenau
De wellness van het kasteelhotel is in 2022 helemaal vernieuwd. © Schlosshotel Rosenau

De in 2022 nieuw vormgegeven wellness-zone met zwemvijver, dubbele ligbedden, Finse sauna, stoombaden en ruime rustruimte zorgt voor ontspannen momenten van welbehagen. Revitaliserende massages en schoonheidsbandelingen, zoals energiemassages, hot-stone-massages en detox-behandelingen garanderen je een gevoel van welbehagen in een idyllische omgeving.

Gastronomie van het hoogste niveau

Geniet met z'n tweetjes van een romantisch diner op een kasteel © Schlosshotel Rosenau
Geniet met z’n tweetjes van een romantisch diner op een kasteel © Schlosshotel Rosenau

Het door luxe-restaurant-gids Falstaff onderscheiden restaurant van het kasteelhotel verwent gasten met 5- tot 8- gangendiners, zoals het Rosen-dinner bij kaarslicht en het Schlossfestival-diner. Knusse vijf-gangen-diners bij kaarslicht of een romantische picknick in het uitgebreide kasteelpark – het Schlosshotel heeft een passende suggestie voor elke smaak. De onderscheiden keuken met vele culinaire hoogtepunten à la carte of smaakvolle diners maakt dat het Schlosshotel zich ontpopt heeft tot trefpunt voor fijnproevers.

Spannende ontdekkingen in het Waldviertel

Schlosshotel Rosenau ligt in de idyllische omgeving van het Waldviertel. © Schlosshotel Rosenau
Schlosshotel Rosenau ligt in de idyllische omgeving van het Waldviertel. © Schlosshotel Rosenau

Het Waldviertel is een bij Nederlanders wat minder bekende streek in Nederoostenrijk. Je vindt hier nog rust, ruimte en natuur. Het landschap van het Waldviertel nodigt uit tot spannende ontdekkingen en uitstapjes. In het kasteelhotel bevindt zich het enige vrijmetselaarsmuseum van Oostenrijk dat een beeld geeft van het fascinerende en rijke verleden. In het kunstmuseum Waldviertel bij Schrems heeft het kunstenaarsechtpaar Heide en Makis Warlamis een unieke beeldentuin gecreëerd. Deze buitengewone sculpturen sieren het ‘Park der Verwondering’ dat het kunstmuseum omgeeft. Dat fungeert ook als cultuurcentrum met intrigerende programma’s als schilder- en keramiekcursussen, workshops, lezingen en concerten.

Veelzijdige time-out: wandelen, fietsen, van kunst genieten en proeverijen

In de tuin van 4 sterren superior Schlosshotel is een zwemvijver uitgegraven. © Schlosshotel Rosenau
In de tuin van 4 sterren superior Schlosshotel is een zwemvijver uitgegraven. © Schlosshotel Rosenau

Natuurliefhebbers kunnen door het heerlijke landschap van de omringende landerijen wandelen of met de in het hotel beschikbare e-bikes naar de Ottensteiner See fietsen. Voor gasten van het schlosshotel biedt het Waldviertel een veelzijdige time-out: van een proeverij van whiskey uit het Waldviertel tot een bezoek aan het kleurrijke Mohndorf Armschlag. Wie ontspanning zoekt, vindt in het Hotel Sole-Felsen-Bad in het nabijgelegen Gmünd duizend vierkante meter bad- en welnnessplezier. De 30 tot 34 graden warme binnen- en buitenbaden zijn een paradijs om te ontspannen en je te laten verwennen.

Beleef een ontspannen en romantische time-out in het 4 sterren superior Schlosshotel Rosenau in Nederoostenrijk. Deze vrijetijdsoase met de flair van vroeger garandeert een exclusieve weldadige feel-good-sfeer in het Waldviertel. Kijk voor meer informatie op www.schlosshotelrosenau.at.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.