Shadow

Schiphol Aviation Awards 2013

Deze week zijn de Schiphol Aviation Awards 2013 uitgereikt door Ad Rutten, Executive Vice President & COO van Schiphol Group. Dit zijn de jaarlijkse prijzen voor innovatieve bedrijfsvoering of positieve prestaties voor business partners die actief zijn op Amsterdam Airport Schiphol.

Schiphol
© Reisprofs.nl

Airline of the Year Award
Europe easyJet heeft dit jaar de ‘Airline of the Year Award Europe’ gekregen. Het bedrijf heeft veel aandacht voor klanttevredenheid en bagageafhandeling. Ook maakt easyJet gebruik van innovatieve manieren om passagiersstromen te optimaliseren. Het aantal mensen dat met easyJet vloog, groeide het afgelopen jaar met 6% naar 3,5 miljoen passagiers.

Airline of the Year Award North & South America
KLM en Delta Air Lines zijn met 32 directe bestemmingen in Noord- en Zuid-Amerika een zeer sterke partner voor Amsterdam Airport Schiphol. Met in totaal 7 miljoen passagiers zijn zij een terechte winnaar van deze combi-award.

Airline of the Year Award Asia
China Southern Airlines vloog in 2013 tweemaal dagelijks van Schiphol naar Beijing en Guangzhou. Zij ontvingen de ‘Airline of the Year Award Asia’ voor de sterke ontwikkelingen op het gebied van zowel passagiersvervoer als luchtvracht.

Airline of the Year Award Africa & Middle East
Etihad Airways vliegt sinds mei 2013 op Amsterdam. In het afgelopen jaar vervoerde Etihad Airways 125.000 passagiers via Amsterdam Airport Schiphol. Deze prestatie is beloond met de ‘Airline of the Year Award Africa & Middle East’.

De ‘Cargo Award’
Deze ging dit jaar naar European Cargo Services B.V. Zij kregen de award vanwege hun initiatieven genomen tijdens  economisch moeilijke tijden. Daarnaast boden zij op het juiste moment extra capaciteit voor het transport van ‘Live animals’.Ground Handling Award 2013 Dit jaar is besloten om, in plaats van een afhandelaar een award toe te kennen, alle grondafhandelaren in het zonnetje te zetten. Hiertoe is mede besloten vanwege de goede samenwerking bij de Nuclear Security Summit (NSS).

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *