Shadow

Schatzoeken bij de Vikingen in de herfstvakantie

Viking-vader en zoon voor het Longhouse in Ribe VikingeCenter © Nico van Dijk

Het Vikingecenter in Ribe, het oudste stadje van Denemarken, biedt kinderen de mogelijkheid in de herfstvakantie een reis door de tijd te maken.

Jonge bezoekers kunnen onder andere verkleed als Viking meehelpen bij karweitjes. Ook kunnen ze vechttechnieken uit de Vikingtijd leren. In de herfstvakantie zijn hier vele demonstraties, onder andere met IJslandse paarden. Het centrum telt tal van nauwgezet nagebouwde replica’s van gebouwen uit de tijd dat de Vikingen in Ribe hun hoofdkwartier hadden.

Vind de schat in museum Ribes Vikingmuseum

Van 11 t/m 19 oktober a.s. kunnen bezoekers van het museum Ribes Vikinger in het oude Deense stadje Ribe op jacht naar schatten. Deze waren in eerste instantie uit diverse landen meegenomen door plunderende Vikingen, maar liggen nu her en der in het museum. Door ze op te sporen kunnen bezoekers meedoen aan de verloting van een bijzondere schat uit de museumwinkel. Op zondag 12 oktober is er in het museum een culturele nacht.
Het interessante museum biedt Vikingwandelingen, Spookwandelingen en Stadswandelingen aan met gidsen die ook Engels en Duits spreken.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!