Shadow

Salzburgerland steekt 100 miljoen in skigebieden

Salzburgerland“Skiën is als een virus dat elk jaar de kop op steekt als de eerste sneeuw valt.” Dat zei Alfred Cossmann, directeur van het Oostenrijk Toeristenburo woensdag in een reactie op de fors lagere ANVR-cijfers voor wintersportboekingen. De koepelorganisatie van touroperators meldde eerder deze week dat het aantal wintersportboekingen bijna 12 procent lager lag dan in dezelfde periode vorig jaar. Maar Cossmann maakt zich daarover dus totaal niet druk, meldt WintersportOostenrijkgids.nl.

Wintersportnoviteiten Salzburgerland

Cossmann deed zijn uitspraken tegenover een select gezelschap reisjournalisten op een bijeenkomst rond de wintersportnoviteiten van de Oostenrijkse regio Salzburgerland. En er zijn deze winter nogal wat nieuwe attracties die een wintersportvakantie in Salzburgerland aantrekkelijk maken. De regio, waarvan onder meer de Europa Sportregion, het skicircus Saalbach-Hinterglemm en de Ski Amadé deel uitmaken, investeerde dit jaar 100 miljoen euro in de verbetering van de infrastructuur van de skigebieden. Zo gaat deze winter in Wagrain een gigantische skigondel in bedrijf die Grafenberg en de Grießenkareck met elkaar verbindt. Op de Schmittenhoehe in Zell am See zijn nieuwe liften en een nieuw funpark aangelegd en op de nabijgelegen Kitsteinhorn in Kaprun is een bloedsteile zwarte piste, de Black Mamba, aangelegd. Deze heeft een hellingspercentage van 63 procent. Daarnaast zijn er nieuwe, bijzondere hotels bij gekomen, zoals de Forsthofalm in Leogang, het eerste volledig houten hotel van Oostenrijk.

“Ski-Comeback” in SalzburgerLand

De Oostenrijkse skigebieden proberen dit jaar twee nieuwe doelgroepen naar de sneeuw te krijgen: mensen die nog nooit geskied hebben, voor wie speciale Learn-to-ski-arrangementen zijn ontwikkeld, en de mensen die in het verleden geskied hebben en dat wel weer willen oppakken (Ski Comeback). Het Ski Comeback-pakket bestaat uit 3 overnachtingen, een 3-daagse skipas, 3 dagen skihuur en 3 dagen – 2 uur per dag begeleiding van een skileraar en is te boeken vanaf € 372,- per persoon. Dagelijkse aankomst mogelijk. De aanbieding is geldig voor de wintersportregio Zell am See-Kaprun en het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang.

Via Culinaria: gastronomie op de piste

Ook met een reeds langer bestaande troef, de gastronomie, wil Salzburgerland dit jaar meer wintersporters trekken. Salzburgerland kent al jaren de Via Culinaria, zeven gastronomische routes door de regio. In SalzburLand zijn meer sterrenkoks dan waar ook in Oostenrijk, maar de fijnproevers die van hun culinaire creaties willen genieten, moeten het hogerop zoeken. Negentien Via Culinaria-skihutten hebben samen met Salzburgse topkoks gerechten gecreëerd die de culinaire bijzonderheden van de regio combineren met de internationale keukenkunst. De gerechten worden exclusief geserveerd in de Via Culinaria-skihutten en bergrestaurants langs de gastronomische route. Meer informatie: www.salzburgerland.com

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *