Shadow

Rocky Mountain National Park viert 100e verjaardag

Rocky Mountain National ParkHet iconische Rocky Mountain National Park is dit jaar een eeuw oud. Tot september 2015 staat het park stil bij deze mijlpaal en worden er allerlei speciale activiteiten georganiseerd voor bezoekers.

Rocky Mountain National Park gezichtsbepalend voor Noord-Amerika

Rocky Mountain National Park was destijds pas het zesde nationale park van de Verenigde Staten en ontvangt tegenwoordig jaarlijks ruim 3 miljoen bezoekers. Het park beslaat een oppervlakte van meer dan 1.000 vierkante kilometer en is onderdeel van de Rocky Mountains, het belangrijkste gebergte van Noord-Amerika dat zich uitstrekt van het hoge noorden in Alaska tot New Mexico in het zuiden. Amerika wordt als het ware in tweeën gesplitst door de zogenaamde Continental Divide, waarvan de Rocky Mountains een belangrijk onderdeel zijn.

Road Trip Rocky Mountain

Om de panorama’s en majestueuze bergen op waarde te schatten, is een road trip over de Trail Ridge Road een aanrader. Deze hoogstgelegen geasfalteerde weg van Noord-Amerika laat de Continental Divide en Rocky Mountains in al haar glorie zien. Het park huisvest naast de gezichtsbepalende bergen ook valleien en alpenweiden, bossen, meren en rivieren en natuurlijk heel veel wilde dieren. Er leven ruim 3000 elanden, 800 dikhoornschapen maar ook coyotes en adelaars.

Camperhuur Amerika

Rocky Mountains vanaf Denver

Vanuit Denver, Colorado, is het slechts twee uur rijden naar Rocky Mountain National Park. De ‘Mile High City’ is een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Colorado. Tip: Vlieg met Iceland Air via Reykjavik naar Denver. Dat scheelt in de kosten en je kunt maximaal zeven dagen op IJsland verblijven op hetzelfde ticket. Zo heb je twee vakanties voor de prijs van een ticket.

vliegtickets boeken

Sharing is caring!