Shadow

Hamburg: Kersthoofdstad van het Noorden

kerstmarktenEind november wordt Hamburg omgetoverd tot de Kersthoofdstad van het Noorden, waar zo’n zestien kerstmarkten een mysterieus licht over de stad schijnen. Ontdek de festiviteiten die de stad te bieden heeft, geniet van de traditionele lekkernijen met een glaasje glühwein in de hand en shop ‘till you drop: in Hamburg kan het allemaal.

Van 24 november tot en met 6 januari creëren honderden kraampjes in Hamburg een unieke kerstsfeer op zestien verschillende, historische kerstmarkten. De meest populaire is de kerstmarkt op de Rathausmarkt, die jaarlijks meer dan drie miljoen bezoekers trekt. Struin eindeloos langs verschillende kraampjes en snuffel tussen handgemaakte spulletjes, ambachtelijke lekkernijen of biologische glühwein. Iedere avond zullen kinderhartjes sneller gaan kloppen wanneer er een gigantische kerstman boven de daken door de lucht zweeft. Ook de kerstmarkt op de Fleetinsel is een must-see, waar tientallen lichtjes prachtig reflecteren op de bevroren kanalen. Een alternatieve kerstmarkt vind je op de Reeperbahn; de Santa Pauli-kerstmarkt is de enige 18-plus-kerstmarkt ter wereld waar bezoekers zich wanen tussen red-light karaoke, sexy angels en stripteases.

Met NS naar Hamburg

Culturele diversiteit

Tijdens de feestdagen biedt Hamburg ook culturele evenementen als opera’s, balletten, theaterstukken en concerten. Onder andere Tchaikovsky’s ‘De Notenkraker’ en Bach’s ‘Christmas Oratio I-VI’ zijn te zien in het Operatheater en op 25 en 26 december brengt de Neue Philharmonie een kerstconcert ten gehore. Daarnaast vindt er in het Kiekeberg Openluchtmuseum een markt plaats waar voornamelijk houten speelgoed, glasblazen producten en textiel te vinden is. Voor kinderen is er hier zelfs een speciaal programma georganiseerd. Ook leuk voor de kids is de schaatsbaan in het Planten und Blomen-park, dat de grootste openlucht-schaatsbaan van Europa is. Tot slot kunnen kinderen op de markt aan de Alster eigen kerstbiscuits bakken, theaterstukken bekijken, spelletjes spelen en schilderen.

Eindeloos shoppen<

Naast culinaire lekkernijen als gemberbrood, biscuits en glühwein op de kerstmarkten van Hamburg kan er ook eindeloos geshopt worden. Een leuk evenement voor winkelliefhebbers vindt in het weekend van 13 en 14 december plaats en heet Holy.Shit.Shopping, een platform waar 150 creatievelingen bijeenkomen om hun talent te laten zien. Ontdek de pracht en praal van deze bijzondere kerstmarkt terwijl een dj de setting compleet maakt met wat relaxte tunes. Daarnaast zijn de boulevards, arcades en straten in het centrum feestelijk verlicht en zijn de winkels tot laat geopend voor eindeloos shoppingplezier.

Aansluitend aan de kerst ook Oud en Nieuw vieren in Hamburg? Dat kan! Oudjaarsavond wordt traditioneel gevierd aan de haven met het beste zicht op de romantische vuurwerkshow die op de Alster plaatsvindt.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *