Shadow

Hoe hou je je vakantiegevoel vast?

Het maakt niet uit of je vier maanden hebt rondgereisd door Zuid-Amerika of dat je heerlijke vakantie op de camping in Italië er net op zit, thuiskomen blijft altijd een dingetje. De één zal er meer moeite mee hebben dan de ander, maar het vakantiegevoel is vaak al weg zodra je door de voordeur loopt. Maar hoe behoud je dat relaxte gevoel van je vakantie? Met deze tips lukt dat!

Ga voorbereid op reis

© Veneta.com

Hoe heerlijk het ook is om je koffers te pakken en het vliegtuig in te stappen, een cruise te maken, je auto vol te laden of er met een rugzak op uit trekken, er is wat voorbereiding nodig om ook relaxed thuis te komen en je vakantiegevoel wat langer vast te houden.

Voor je gaat:

Maak schoon voor vertrek

Breng de week voor je vertrek door met het schoonmaken van je huis en zorg dat alles op orde is. Het is wellicht niet het leukste om te doen, maar zo heb je je vakantie nóg meer verdiend. Daarnaast is het ook een stuk minder erg om thuis te komen in een schoon en opgeruimd huis. Heb je een tuin dan is het ook een aanrader om die zo netjes mogelijk achter te laten zodat je niet door een oerwoud aan onkruid moet ploeteren als je thuiskomt. Dan is je vakantiegevoel direct weg.

Regel post en plantjes

Zorg dat er iemand is die de plantjes water geeft. En ook al komt er veel post digitaal, er rolt altijd wel een envelop in de brievenbus. Fijn als die ook wordt opgepakt en op een stapeltje gelegd. En dat je op sociale media niet laat weten dat je weg gaat/bent spreekt voor zich.

Als je weer terug bent:

Houd het relaxte vakantieritme aan

Uiteindelijk zal er weer gewerkt moeten worden, maar daar denken we nog eventjes niet aan! Probeer zoveel mogelijk het relaxte ritme aan te houden. Plan dus een paar extra dagen vrij, zodat je rustig kunt acclimatiseren. Nu heb je de tijd om een paar wasjes te draaien, want ja, dat hoort er helaas wel bij. Bestel je boodschappen online of laat een pizza thuisbezorgen; op koken zit je tenslotte niet te wachten! En is het te regelen, ga dan niet direct een volle werkweek aan de slag. Het is bewezen dat het vakantiegevoel echt langer aanhoudt als je werkweek kort is. Misschien starten op dinsdag in plaats van maandag :-).

Blijf nog even onder de radar

Misschien wel de lastigste tip, maar wel een belangrijke. Blijf na thuiskomst nog even onder de radar. Het is heel verleidelijk om gelijk al je vrienden en familie op te zoeken om al je avonturen te vertellen, maar hierdoor kom je al snel weer in je oude ritme terecht. Plof daarom op de bank, kantel de lamellen van je houten jaloezieën naar beneden en zet je favoriete Netflix-serie aan. Na een lange vakantie staan er weer genoeg nieuwe afleveringen klaar, dus sluit die gordijnen en druk op ‘play’!

Stop met slechte gewoontes en multitasken

Wat is het leven eenvoudig als je op vakantie bent. Je doet (meestal) maar één ding tegelijk, stelt taken uit als dat beter uitkomt of maakt ze simpeler: elke dag een wandelingetje naar de supermarkt in plaats van één keer per week een kar vol. Schrap bij thuiskomst het idee dat je moet multitasken en focus je op datgene waar je mee bezig bent.

Ook verandert vaak je eet- bewegings- en slaappatroon. Meestal ten goede.
Hou dus vast aan waar je tijdens je vakantie zo blij en uitgerust van werd en laat vallen wat echt niet nodig is. Zul je zien hoeveel tijd je overhoudt.

Herinneringen herinneren je aan je vakantie

Welke muziek hoorde je veel tijdens je vakantie? Maak er een playlist van. Ook leuk: zoek je mooiste vakantiefoto en zet die als achtergrondfoto op je computerscherm. En maak een mapje vakantiefoto’s aan zodat je als je er behoefte aan hebt, weer even terug kunt naar die fijne tijd.

Plan alvast een volgende vakantie of weekendje weg

Het helpt ook om al weer wat in het vooruitzicht te hebben. Een korte vakantie of een leuke stedentrip. Dan vliegen die werkweken weer zo voorbij. Liefhebber van wintersport? Kijk dan eens of je misschien je wintersportuitrusting moet vernieuwen of aanvullen. Dan kom je helemaal in de stemming. Ga bijvoorbeeld lekker uitwaaien tijdens een weekendje aan zee.

Weekendje weg? Boek je stedentrip bij TUI stedentrips, een bungalow bij Landal GreenParks of kijk bij NS International voor een stedentrip per trein.

Vergelijk prijzen van vliegtickets bij onder meer KLM, TUI, Sunweb, Tix, Skyscanner, Corendon Airlines en Lufthansa.

Op vakantie naar Spanje: bekijk het aanbod van de Jong Intra, Corendon, Prijsvrij of TUI. Kijk voor vakantiehuizen in Spanje bij Comfortvilla, Interhome en La Casita (exclusieve vakantiehuizen in Andalusië).

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

3/5 - (2 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Ja, stuur me de nieuwsbrief!

Privacy *

Sharing is caring!