Shadow

Lekker uitwaaien en overnachten aan zee

Een weekendje of nachtje weg naar de kust van Nederland is een feestje in elk seizoen. In de lente genieten van zachte temperaturen, in de zomer van de heerlijke zon, in de herfst lekker uitwaaien en in de winter een frisse neus halen. Drie steden vlakbij of aan zee die in elk jaargetijde wel iets te bieden hebben.

Ga lekker uitwaaien en boek een weekendje weg in een hotel aan zee, bijvoorbeeld in Scheveningen © Olga Kropman / Pixabay
Ga lekker uitwaaien en boek een weekendje weg in een hotel aan zee, bijvoorbeeld in Scheveningen © Olga Kropman / Pixabay

Overnachten in Alkmaar

Alles over kaas, kaasmaken en de verschillende kaassmaken leer je in het Kaasmuseum in Alkmaar. Bezoek voor of na het Kaasmuseum ook de gezellige Kaasmarkt (op vrijdagen van april tot en met september). Slenter door de oude stad met de vele grachten en mooie gebouwen. Ook een bezoek waard zijn het Stedelijk Museum en het Nationaal Biermuseum. En die zee? Die vind je in de nabijgelegen plaatsen als Egmond aan Zee en Bergen aan Zee. Wandel over de boulevard, strijk neer in een van de tentjes aan het water en zie de zon onder gaan aan deze prachtige Noordzeekust.

Hotel aan zee in Scheveningen

Dé achtertuin van Den Haag is Scheveningen waar je het hele jaar door kunt genieten van zee, zand en diverse attracties voor alle weersomstandigheden. Flaneer over de Noordboulevard met de diverse winkeltjes, kiosken en de Foodhall. Vlakbij het Kurhaus vind je de Pier en attracties als Legoland en SEA Life Scheveningen. Ook is er een overdekt winkelcentrum waar je kunt shoppen, eten en iets kunt drinken. Nog verder naar het zuiden het interessante museum Beelden aan Zee. Nog een interessant museum is het Muzee Scheveningen, hier komt de geschiedenis van het vissersdorp helemaal tot leven.

Weekendje Middelburg of Domburg

Overnachten in het mooie Middelburg, de hoofdstad van de provincie Zeeland? Ga dan zeker ook een dag door in het nabijgelegen Domburg, een van de bekendste badplaatsen van de provincie. Domburg krijgt in 1834 al naam en faam als badplaats wanneer twee dames uit Middelburg de plaats op de kaart zetten als kuuroord.

Maar de geschiedenis gaat nog verder terug. Er zijn al resten van een badhuis en thermen gevonden uit de Romeinse tijd. Domburg heeft ook een ‘eigen’ godin: Nehalennia. Van deze Keltische of Germaanse godin werden de restanten van de tempel die aan haar was gewijd in 1647 na een zware storm werd blootgelegd. Je komt haar naam overal tegen en hoe ze eruit zag toont het beeld dat Guido Metsers van haar maakte. Naast eindeloze stranden is Domburg ook nog eens een heel gezellig dorp met veel terrassen en verrassende boetiekjes.

Een luxe hotel aan zee

Het merendeel van de Van der Valk hotels aan of vlak aan zee beschikt over een eigen zwembad en een eigen wellness-centrum. Daarnaast wordt ook de inwendige mens verwend met culinaire hoogstandjes in de à la carte restaurants. En die grote luxe kan zeker samengaan met een kleine prijs. Zo is er voor iedereen wel een hotel aan zee om samen met partner, vriend of vriendin of gezin naar toe te gaan.

Activiteiten vooraf boeken in een van de genoemde plaatsen kan bij Tiqets

Lees ook:

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.