Recordaantal van ruim 1 miljoen Benelux reizigers op vakantie in Amerika

Geplaatst door Redactie op 1 juli 2016 om 14:43 in de categorie Bestemmingen, Camperreizen

Utah Capitol Reef National ParkGoed nieuws voor het toerisme richting Amerika: de Benelux markt heeft 2015 afgesloten met een recordaantal van meer dan 1 miljoen passagiers. Tijdens IPW van 18 – 22 juni, de grootste internationale beurs op het gebied van toerisme in en naar de USA, werden de laatste cijfers van inkomend toerisme bekend gemaakt. De cijfers voor de Benelux komen uit op 1.065.150 passagiers. Nederland is met een stijging van maar liefst 13% een positieve uitschieter. Deze cijfers streven alle verwachtingen ver voorbij: een groei van ‘slechts’ 4% was verwacht.

Visit USA Nederland kondigde vorig jaar aan dat zij van de Benelux de “next one million passenger market” wilden maken. Een doel dat naar schatting eind 2017 bereikt zou worden, is hiermee nu al bewaarheid geworden. De gezamenlijke inzet van de Benelux en Amerikaanse reisbranche en de recent gereorganiseerde verenigingen Visit USA Nederland en België/Luxemburg, hebben dit doel in recordtijd behaald.

Camperhuur Amerika

Brand USA, de overheidsinstantie die binnen de USA verantwoordelijk is voor de verdeling van de promotiegelden verkregen uit de ESTA inkomsten, erkent inmiddels het belang van de Benelux markt en ondersteunt dit door onder andere te investeren in beurzen en evenementen zoals Vakantiebeurs en Salon des Vacances. Ook het nieuwe event USA Go Wild dat van 30 september tot en met 2 oktober in de Broodfabriek in Rijswijk wordt georganiseerd kan steun van Brand USA verwachten.

Lees ook: Per camper door Amerika in 21 tips.

Heb jij ook plannen voor een tocht met een camper door Amerika? Vergelijk het camperaanbod van Travelhome met dat van SNP, AmerikaPlus, BeleefAmerika en World Wide Campers.

Recordaantal van ruim 1 miljoen Benelux reizigers op vakantie in Amerika
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.