Aanslagen Turkije zorgen voor onrust bij vakantieganger

Geplaatst door Redactie op 1 juli 2016 om 14:20 in de categorie Bestemmingen

Turkije was dinsdagavond opnieuw doelwit van een aanslag. Op het vliegveld Istanbul Atatürk zijn meer dan veertig doden gevallen en veel mensen gewond geraakt. De onrust die deze gebeurtenis creëert onder reizigers, is meteen zichtbaar. Dit melden diverse reisorganisaties.

© Turks verkeersbureau

© Turks verkeersbureau

Touroperators krijgen momenteel enorm veel telefoontjes en mails. De meeste mensen uiten hun bezorgdheid over de algemene veiligheid in Turkije. Zij worden door de online reisorganisaties doorverwezen naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken, die deze onzekere reizigers van antwoorden kan voorzien. Anderen willen vooral weten of hun vlucht nog door zal gaan.

Het annuleren of wijzigen van een reis kan bij veel airlines kosteloos. Reizigers wordt wel aangeraden dit van tevoren te controleren, omdat dit per airline kan verschillen. Een enkeling heeft inmiddels de reis naar aanleiding van de aanslag geannuleerd. Toch laten Vliegtickets.nl en WTC.nl weten dat dit nog niet massaal gebeurt. Inmiddels wordt er door een aantal airlines weer gevlogen van en naar het vliegveld in Istanbul. Het ministerie van Buitenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft voor verreweg het grootste deel van Turkije geen negatief reisadvies afgegeven. Wel geldt in het hele land dat er verhoogde veiligheidsrisico’s zijn (code geel). Alleen voor het zuidoosten geldt dat reizen ontraden wordt. Alleen voor het grensgebied met Syrië en Irak geldt een negatief reisadvies.

KLM biedt reizigers naar Istanbul tot 12 juli de mogelijkheid om gratis om te boeken. Vakantiegangers die naar de Turkse zuid-kust op vakantie gaan, kunnen niet gratis omboeken bij hun touroperator.

Goedkope lastminutes naar Turkije

Vanwege de aanslagen die eerder dit jaar in Turkije plaatsvonden waren er al minder vakanties naar Turkije geboekt. Vandaar dat diverse touroperators nog lastminutes naar Turkije aanbieden, die nu spotgoedkoop zijn. Bekijk aanbiedingen naar Turkije bij onder meer Corendon, TUI, De Jong Intra

 

Sharing is caring!

Comments are closed.