Shadow

Philippe Clarinval nieuwe directeur Zwitserland Toerisme in Nederland

Philippe ClarinvalZwitserland Toerisme heeft Philippe Clarinval aangesteld als directeur van het verkeersbureau voor de prioriteitsmarkt Nederland. Clarinval (40) kan bogen op jarenlange ervaring in de internationale hotelbranche. Per 1 december 2015 geeft hij leiding aan het zevenkoppige team in Amsterdam, dat zich inzet voor de promotie van Zwitserland als reis-, vakantie- en congresland.

Internationale carrière

Philippe Clarinval heeft zowel de Zwitserse als de Belgische nationaliteit en beschouwt Frans en Duits als zijn moedertalen. Na het voltooien van zijn bachelorstudie hospitality management aan de hotelschool in het Belgische Namen, heeft hij ervaring opgedaan bij gerenommeerde hotelketens in de Verenigde Staten, Zwitserland, Tsjechië, Indonesië en Maleisië. Sinds 2011 is Clarinval managing director van het luxueuze hotel The Omnia Mountain Lodge in Zermatt.

Jarenlange relatie Nederland en Zwitserland

“Ik zie ernaar uit om toe te treden tot het team van Zwitserland Toerisme in Amsterdam. Nederland heeft aan lange relatie met Zwitserland en ik ben ervan overtuigd dat we deze nog verder kunnen uitbouwen in the toekomst”,  aldus Clarinval, die door zijn deels Belgische achtergrond veel affiniteit heeft met de Beneluxlanden. Hij volgt Corinne Genoud op, die Amsterdam heeft verruild voor Londen en directeur is van Zwitserland Toerisme voor de markten Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Sharing is caring!