Meer Nederlanders op wintersport naar Frankrijk

Geplaatst door Redactie op 4 augustus 2015 om 15:57 in de categorie Bestemmingen

wintersport in FrankrijkAfgelopen winter zijn er meer Nederlanders op wintersport naar Frankrijk gegaan, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van NBTC-NIPO. Afgelopen winter vonden 165.000 Nederlandse wintersportverblijven plaats in de Franse bergen, een stijging van 19.000. Hiermee groeit het marktaandeel tot 17% en behoudt Frankrijk de 2e positie in de markt. Oostenrijk blijft veruit de populairste wintersportbestemming bij Nederlanders.

Gezinnen en jongeren gaan op wintersport naar Frankrijk

Frankrijk is als wintersportbestemming onder Nederlanders populair onder gezinnen en jongeren. De gemiddelde leeftijd is 35 jaar. Nederlandse wintersporters huizen in Frankrijk graag in appartementen: 68% verkiest deze accommodatievorm boven alternatieven. Skiën blijft veruit de populairste activiteit, maar er wordt ook flink gesnowboard (69% respectievelijk 25%).

Wintersport in Frankrijk beoordeeld met een 8,4

200x200 Wintersport

Winters Frankrijk valt goed in de smaak: Nederlanders beoordelen het land met een 8,4 en 80% blijft 7 tot 10 nachten, wat significant meer is dan het gemiddelde voor wintersportvakanties. Jean-Marc Silva, directeur van France Montagnes, de organisatie die toerisme naar de Franse bergen promoot, weet hier wel een verklaring voor: “De Franse skigebieden zijn populair dankzij hun grootte, sneeuwgarantie en de accommodaties direct aan de piste. Daarnaast hebben vele wintersportplaatsen speciale voorzieningen voor gezinnen met kinderen, en weten jongeren Frankrijk te vinden voor de goede feesten.”

Vanaf 3 oktober op wintersport naar Frankrijk

Aankomend seizoen kan men zijn eerste sporen zetten in de sneeuw van Tignes, dat op 3 oktober open gaat. In Les 2 Alpes gaat de gletsjer open van 24 oktober tot 1 november (herfstvakantie Zuid-Nederland) en vanaf eind november gaat de rest van de Franse skigebieden open.

Sharing is caring!

Comments are closed.