Shadow

Ironman World Championship voor het eerst in Europa

In het weekend van 29 en 30 augustus wordt voor het eerst het Ironman World Championship gehouden in Zell am See. Dit is niet alleen een primeur voor Salzburgerland, maar ook voor Europa. Deelnemers aan deze triatlon wagen zich aan 1,9 km zwemmen in het Zeller meer, 90 km fietsen en 21,1 km hardlopen door het prachtige berglandschap rondom Zell am See-Kaprun in Salzburgerland.

Twee dagen afzien in het Salzburgerland

© Christian Mairitsch
© Christian Mairitsch

Naast de eerste keer dat het Ironman World Championship in Europa wordt gehouden is dit het eerste jaar dat het evenement 2 dagen duurt. Alleen atleten die zich in eerdere edities van de Ironman 70.3 hebben gekwalificeerd mogen zondag meedoen aan het Ironman World Championship en zij zullen hetzelfde parcours afleggen als de deelnemers van de Ironman 70.3 race die op zaterdag wordt gehouden. Zell am See heeft ervaring met het organiseren van de IRONMAN 70.3 race, het evenement werd hier al drie keer eerder gehouden.

Kids & Girls Ironman 27 en 28 augustus

Voorafgaand aan het IIronman World Championship wordt een kidsrun voor kinderen tussen de 6 en 15 jaar georganiseerd. De af te leggen afstand is afhankelijk van de leeftijd. Voor vrouwen voor wie de hele triatlon te hoog gegrepen is, is er een speciale run van 4,2 km. Een goed moment om te wennen aan de wedstrijdsfeer en motivatie op te doen voor een hele IRONMAN 70.3 in 2016.

Prachtige omgeving van Zell am See

De omgeving waarin het evenement plaatsvindt zorgt voor een extra dimensie. Het water van het Zeller meer is zo schoon dat er van gedronken kan worden. De fiets- en hardlooproute voert door een prachtig berglandschap waar schilderachtige Alpendorpen en ongerepte natuur elkaar afwisselen. De Kitzsteinhorn gletsjer is een van de hoogtepunten van het gebied, in de zomer kan hier nog steeds geskied worden. En het uitzicht vanaf de Schmittenhöhe berg mag niet vergeten worden, het is adembenemend. De top is makkelijk te bereiken met de Porsche Design Gondola die vertrekt vanuit Zell am See. Genoeg reden om naar Oostenrijk af te reizen en bij het Ironman World Championship aanwezig te zijn.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!