Shadow

Overnachten als een keizer in Slot Schönbrunn

© Wien Tourismus
© Wien Tourismus

In het rijtje exclusieve overnachtingsadressen in Wenen prijkt vanaf Pasen een nieuwe aanwinst: dan kan men in een suite in Slot Schönbrun overnachten.Ooit de verblijfplaats van Keizer Frans Joseph en Keizer Elisabeth, nu een van de toeristische trekpleister van Wenen: Slot Schö nbrunn. Hotelketen Austria Trends opent er dit voorjaar een bijzondere hotelsuite. Een woning op de tweede etage – waar vroeger voorname gasten logeerden – is onder begeleiding van Monumentenzorg aangepast aan moderne eisen. Check-in vindt plaats het viersterren Parkhotel Schönbrunn van de Austria Trend Hotel groep dat naast Slot Schönbrunn ligt. Direct tegenover het hotel ligt de ‘Hietzinger Tor’ dat toegang geeft de paleistuinen.

vliegtickets boeken

Keizerlijk overnachten

De keizerlijke sfeer is in de suite volledig behouden. Het interieur en de inrichting is in stijl met de gehele zomerresidentie: goud, zwart en wit als overheersende kleuren met eveneens veel hout en damast. Het zogeheten Hofdamast of Ananasdamast – een roodgeel damast – was een alom gebruikt materiaal in de residentie van de Habsburgers. Mooi stucwerk, Maria-Theresia kroonluchters en houten vloeren met visgraatmotief complementeerden het keizerlijke interieur.

De suite van 167 m² heeft twee slaapkamers, twee badkamers, een salon, een grote woonkamer en een kitchenette en biedt plaats aan vier personen. Met uitzicht op het slotpark, het monument Gloriette en de Neptunus fontein.

 

Sharing is caring!