Shadow

Orkaan Lorenzo op weg naar de Azoren

De Azoren maken zich op voor de komst van Lorenzo, die inmiddels is uitgegroeid tot een orkaan van de categorie 5. Naar verwachting is de storm wat afgezwakt als hij in de nacht van dinsdag op woensdag over de Portugese eilandengroep trekt.

aZOREN

Lorenzo is boven de Atlantische Oceaan uitgegroeid tot een orkaan van de vijfde categorie. De orkaan kent nu windsnelheden tot 255 kilometer per uur en dat kan oplopen tot wel 300 kilometer per uur. Met een snelheid van 15 kilometer per uur verplaatst Lorenzo zich over de Atlantische Oceaan en zwakt de storm af, maar voor de Azoren betekent het sowieso enorme windstoten en wateroverlast. Meteorologen noemen het uniek dat een orkaan van deze categorie zo ver oostwaarts in de Atlantische Oceaan is.

Over de Azoren

De Azoren liggen in de Atlantische Oceaan. Ze vormen autonome eilandengroep van de republiek Portugal en behoren tot de Europese Unie. Er zijn negen bewoonde, en acht onbewoonde eilanden.

Bekijk aanbiedingen naar Portugal bij TUI, Corendon, De Jong Intra, Iberostar en Primavera. Meer bijzondere vakantie-accommodaties en rondreizen door Portugal kun je boeken bij Elizawashere, Shoestring en Sawadee. Aanbiedingen voor vakantiehuizen en finca’s in Portugal vind je bij Novasol, Interhome en Natuurhuisje.nl.

Koers orkaan richting het noorden

Volgens voorspellingen vervolgt Lorenzo vervolgens zijn weg richting het zuidwesten van Ierland, maar ook een noordelijker koers richting IJsland wordt niet uitgesloten. De koers van Lorenzo zal in ieder geval het weer in Ierland en Groot Brittannië beïnvloeden met hevige windstoten en heftige regenbuien. Iets om rekening mee te houden mocht je een vakantie of reis plannen naar dit gebied.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!