Shadow

Ontdek je innerlijke Fin met de komische Finngenerator

Ruim 1,2 miljoen mensen wereldwijd zijn op zoek gegaan naar hun innerlijke Fin met de door Visit Finland gelanceerde Finngenerator. Deze ludieke, handige en hilarische applicatie creëert een nieuwe Finse naam voor zijn gebruiker. De naam is gebaseerd op de Finse natuur en het Finse nationale epos Kalevala en werkt regelmatig op de lachspieren.

Zo is Tapio Puro de nieuwe naam van Mark Rutte, wat ‘oude boskoning’ betekent. Gordon heet Jouko (dappere een wijze man) en Ilse de Lange mag zich gelukkig prijzen met haar nieuwe alter ego Aino Talvera: de geadoreerde vrouw.

Explosieve groei website bezoekers

finngenerator

De Finngenerator is te vinden op de officiële reiswebsite van Finland. De website is het belangrijkste informatiekanaal voor iedereen die meer wil weten over Finland, fan is van Finland en/of het land wil bezoeken. Na de lancering van de speelse applicatie groeide het aantal bezoekers van de website explosief. De tool is ook een populair onderwerp op social media. Lees ook alles over de eindeloze zomerdagen in Zuid-Finland.

Wereldwijde hype

Japan was het eerste land waar de Finngenerator in maart van dit jaar is gelanceerd. De campagne zorgde voor een onmiddellijke buzz. Populaire Japanse bloggers schreven massaal over de Finngenerator en slechts vier dagen na de lancering hadden al ruim 100.000 Japanners hun innerlijke Fin ontdekt. De hype verspreidt zich gestaag naar andere landen, zoals het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Dit voorjaar wordt de applicatie ook in China geïntroduceerd.

In iedereen schuilt een Fin

Het leven in Finland is veelal gebaseerd op de natuur en oude mythologie. Zelfs de namen van de Finnen zijn geïnspireerd door de bossen, dieren en mythologische personages. Volgens Visit Finland schuilt in iedereen een Fin.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *