Shadow

Panama opent eerste metrolijn van Midden-Amerika

Panama stad metroOnlangs heeft de Panamese president Ricardo Martinelli officieel de eerste metrolijn van Midden-Amerika in Panama City geopend.

Sinds  februari 2011 is dag en nacht gewerkt aan de realisatie van het project, dat tot dusver $1,88 miljard (€1,36 miljard) heeft gekost. Na deze eerste lijn zullen andere lijnen volgen en de verwachting is dat het gehele metrosysteem van Panama City in 2035 volledig afgerond zal zijn. De metro’s moeten de toenemende verkeersdrukte in de stad met bijna twee miljoen inwoners verhelpen.

Metrolijn 1 verbindt Noord en Zuid

Lijn 1 heeft een lengte van 13,7 kilometer en verbindt in 23 minuten het noorden met het zuiden van de hoofdstad. De 19 comfortabele metro’s met drie wagons hebben airconditioning en bieden plaats aan maximaal 600 passagiers. De lijn heeft momenteel 12 stations tussen Los Andes en Albrook en wordt vanaf augustus uitgebreid met extra spoor en twee nieuwe stations. Momenteel kunnen 15.000 passagiers per uur vervoerd worden en rijdt de metro in de spits iedere 3,5 minuut. In de toekomst zal dit toenemen en rijdt er een metro iedere 1,5 minuut, waardoor 40.000 passagiers per uur vervoerd kunnen worden.

Meer toeristen naar Panama

De investeringen in het metronetwerk zijn onderdeel van het grote aantal investeringen van de Panamese overheid in de infrastructuur. De verbeterde infrastructuur draagt bij aan de bereikbaarheid voor het groeiende aantal toeristen die het land bezoeken.

Sharing is caring!