Shadow

Online fietsverhuurplatform BimBimBikes start offline boekingen via Face2Face Travel

De vakantieganger die zijn reis laat organiseren en boeken door zijn persoonlijke zelfstandige reisadviseur van Face2Face Travel, kan vanaf vandaag ook vooraf zijn huurfiets laten reserveren.  De organisatie is een samenwerking aangegaan met BimBimBikes. Dat is een online platform waarop reizigers bij 1550 fietsverhuurpunten in meer dan 1100 bestemmingen in 81 landen een huurfiets kunnen reserveren.

Takis Panagopoulos, directeur van Face2Face Travel zegt hierover: We merken dat steeds meer mensen tijdens hun vakantie de fiets willen pakken. Daarom zochten we een leverancier die op echt veel plekken zo’n fiets kan verzorgen. Omdat BimBimBikes als enige in zo’n beetje de hele wereld stadsfietsen, ebikes, racefietsen en mtb’s aanbiedt, was de keuze makkelijk.

De organisatie werkt met een landelijke dekking van 42 zelfstandige reisadviseurs (ZRA’s). De adviseurs bieden een persoonlijk advies en regelen voor vakantiegangers over het algemeen de volledige reis, van hotel en vlucht tot en met vervoer van de luchthaven naar het hotel en een lokale tour.  De klant bespaart zich daarmee de uren of dagenlange zoektochten op internet naar een goede deal. Dat is niet alleen gemakkelijk, een adviseur geeft een persoonlijk advies en kan door zijn of haar kennis soms zelfs een flinke besparing regelen. Dat kan zelfs thuis aan de eigen keukentafel besproken worden.

Michel Willems, mede oprichter van BimBimBikes, wilde ook al langere tijd de huurfiets reservering beschikbaar maken voor offline reis boekers.  Een substantieel deel van de Nederlandse toeristen heeft geen zin om zelf op internet allerlei losse boekingen te doen voor hotels, vliegtickets, entreekaartjes voor musea of huurfietsen. Juist deze groep vindt het fijn als ter plekke alles al geregeld is.

Met name het persoonlijke karakter van het advies en de passie van de adviseurs om écht de perfecte reis voor hun klanten samen te stellen sprak ons bij Face2Face Travel aan. We denken dat de adviseurs als geen ander aanvoelen of een losse fiets of een fietstour past in de vakantiewensen van de reiziger, aldus Willems.

De adviseurs krijgen toegang tot hun eigen BimBimBikes portal en kunnen namens de klant fietsen of fietstours reserveren.

Over Face2Face Travel

Face2Face Travel was in 2008 één van de eerste organisaties voor zelfstandige reisadviseurs in Nederland. Het hoofdkantoor in Almere faciliteert 42 adviseurs verspreid in heel Nederland.

Over BimBimBikes

Sinds haar oprichting in mei 2015, groeide deze Rotterdamse startup tot een internationaal boekingsplatform met meer dan 1550 aangesloten onafhankelijke fietsverhuurders in ruim 1100 bestemmingen in 81 landen.

Sharing is caring!