Shadow

Tips en tricks voor autohuur!

Wanneer u een rondreis gaat maken door Italië dan is het goed denkbaar dat u er met het vliegtuig heen gaat en vervolgens in een huurauto het land gaat verkennen. Mede door de daling in de prijzen van vliegreizen is autohuur in populariteit erg toegenomen. Ondanks de groeiende populariteit denken veel mensen nog steeds dat het gepaard gaat met veel stres. Dit hoeft natuurlijk al lang niet meer en daarnaast hebben we nog een aantal tips verzamelend om uw ervaring nog beter te maken.

Een auto huren wordt in 2023 goedkoper, maar er zijn meer tips waarmee je kunt besparen op autohuur.

Tip 1: Balie verhuurder

©HolidayCars

Kijk van tevoren waar de balie van de verhuurder zich bevindt. Het grootste deel van de verhuurders bevindt zich op het vliegveld. Sommigen bevinden zich echter buiten het vliegveld en zijn bereikbaar met shuttlediensten.

Tip 2: Auto elders inleveren

Wilt u de auto ergens anders inleveren dan waar u hem opgehaald heeft? Meestal is dit geen probleem, maar soms wordt er een toeslag gerekend.

Tip 3: Reviews

Bekijk reviews per verhuurder, maar zeker ook per locatie. Sommige verhuurders presteren prima in Italië, maar vallen erg tegen in Spanje. Het is dus belangrijk om te kijken welk verhuurder het goed doet op jouw bestemming.

Tip 4: Creditcard

Neem altijd uw creditcard mee. Het huren van een auto zonder credit card is erg lastig aangezien de borg hier meestal op wordt ingehouden.

Tip 5: Schade

Controleer eventuele schade samen met de verhuurder. Zo kunnen jullie het schaderapport samen opmaken zodat u nooit voor onaangename verrassingen komt te staan.

Tip 6: Verzekeringsvoorwaarden

Neem de voorwaarden van de verzekering goed door.  Wanneer u schade rijdt is het immers goed om te weten wat u te wachten staat.

Tip 7: Geen tijd verspillen

Wanneer u staat te wachten op uw koffers kan iemand van uw gezelschap vast naar de balie van de verhuurder gaan. Zo bent u de drukte van het net gelande vliegtuig voor.

Tip 8:  Verhuurder kiezen

Op HolidayCars staan reviews van bijna alle verhuurders op alle locaties, dus neem even een kijkje.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

4/5 - (5 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *