Nieuwe toeristische persprijs voor Scandinavië

Geplaatst door Redactie op 16 juni 2015 om 14:52 in de categorie Algemeen nieuws

De verkeersbureaus VisitDenmark, Innovation Norway en VisitSweden lanceren ‘De Viking’, een nieuwe toeristische persprijs voor Scandinavië.

© Cees van Roeden/Visit Denmark

© Cees van Roeden/Visit Denmark

Journalisten, redacteuren, fotografen en bloggers kunnen hun beste reisreportage over Denemarken, Noorwegen of Zweden inzenden via een speciaal hiervoor opgerichte platform. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt, als eerste in 2016.

Waardering met persprijs voor Scandinavië

De PR managers van de promotiekantoren over dit gezamenlijke initiatief: “Onze landen zijn uniek in onder andere natuurbelevenissen, maar hebben ook veel gemeen, zoals op het gebied van verleden en cultuur. Met de Scandinavië Persprijs willen we nog meer aandacht vestigen op onze vakantiebestemmingen. Tegelijkertijd is het een mooie manier om een extra blijk van waardering te tonen aan mensen met wie we samenwerken. Het zou daarnaast leuk zijn als deze prijs een stimulans wordt voor onze afzonderlijke persrelaties om ook eens over één van de andere Scandinavische landen te publiceren.”

Voorwaarden persprijs voor Scandinavië

Vanaf vandaag kunnen journalisten, redacteuren, fotografen en bloggers hun beste bijdrage over de Scandinavische reisbestemmingen inzenden via het speciaal hiervoor opgerichte platform www.scandinaviantouristboards.nl. De publicatie moet verschenen zijn in 2015 in Nederlandse media en tot stand zijn gekomen in samenwerking met één van de genoemde Scandinavische verkeers- en pr-bureaus in Nederland. Inzenden kan tot 31 januari 2016.

Jury toeristische persprijs Scandinavië

Er zijn uiteindelijk drie winnaars, één per land. De PR Managers van VisitDenmark, Innovation Norway en VisitSweden selecteren de genomineerden. Een professionele jury kiest vervolgens de drie beste publicaties en winnaars. De jury bestaat uit programmamaker en reisverhalenschrijfster Floortje Dessing, fotografe Ilvy Njiokiktjien en een expert in digitale journalistiek van wie de naam ons nog niet bekend is.

Prijsuitreiking

In 2016, tijdens de jaarlijkse relatiebijeenkomst van de drie Scandinavische tourist boards, maken de organisatoren en juryleden de drie winnaars van de allereerste toeristische persprijs voor Scandinavië bekend. De makers van de beste publicaties krijgen naast de eer en de titel een houtsculptuur van beeldhouwkunstenaar Will Schropp en een voucher ter waarde van 250 Euro voor een Scandinavische webwinkel.

Reizen naar Scandinavië boek je bij BBI-Travel.

Nieuwe toeristische persprijs voor Scandinavië
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.