Met contant geld en goed verzekerd naar Griekenland

Geplaatst door Redactie op 16 juni 2015 om 15:07 in de categorie Reisorganisaties

Deze zomer op vakantie naar Griekenland? Neem dan voldoende contant geld mee en sluit een goede reis-en annuleringsverzekering af. Dat advies geeft de ANVR vanwege een mogelijke Grexit.

© Visit Greece/GNOT

© Visit Greece/GNOT

Er wordt al maanden zonder resultaat onderhandeld over de financiële problemen van Griekenland. Uiterlijk 1 juli moet de Griekse overheid ruim 1,6 miljard euro terugbetalen aan het Internationale Monetaire Fonds. Lukt dat niet, en de kans daarop lijkt groot, dan is het land officieel failliet.
Niemand weet eigenlijk goed wat er dan precies gebeurt, maar de kans bestaat dat er dan geen contant geld meer uit de geldautomaten komt. Het is daarom verstandig om voldoende contant geld mee te nemen.

Ook is het mogelijk dat er stakingen en rellen uitbreken, bijvoorbeeld omdat er geen geld meer is om ambtenarensalarissen uit te betalen. Daarom adviseert de ANVR om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Vakanties naar Griekenland zijn onder meer te boeken bij Corendon, Arke, De Jong Intra en Sunweb. Liever naar Cyprus? Kijk dan bij Isropa. Natuurlijk bekijk je vooraf de hotelbeoordelingen.

Met contant geld en goed verzekerd naar Griekenland
5 (100%) 1 vote

Sharing is caring!

Comments are closed.