Shadow

Nieuwe hangbrug verbindt twee bergtoppen in Zwitserland

PEAK-W~1Hij ligt op 3000 meter hoogte, is 107 meter lang, 80 centimeter breed en kan tot 300 personen tegelijkertijd dragen: de nieuwe ‘Peak Walk’ bij Glacier 3000, de gletsjer vlakbij de Zwitserse vakantiebestemmingen Les Diablerets en Gstaad, is op vrijdag 24 oktober geopend. De hangbrug verbindt als enige ter wereld twee bergtoppen met elkaar en biedt uitzicht op onder andere de Matterhorn, Mont Blanc en Jungfrau. De Peak Walk is het hele jaar geopend en is gratis toegankelijk voor alle bezoekers van de gletsjer.

In twee etappes gaat de kabelbaan van de Col du Pillon op 1546 meter naar het bergstation op 2971 meter hoogte, waar het door Mario Botta ontworpen bergrestaurant ‘Botta’ zich bevindt. Wie geen last van hoogtevrees heeft, bereikt na een korte klim de top ‘View Point’: het startpunt van de Peak Walk. Van hier uit gaat de 107-meter lange hangbrug naar de andere top: ‘Scex Rouge’. Hoewel zo’n 300 personen gelijktijdig op de brug zouden kunnen staan, komt het in de praktijk neer op maximaal 150.

Alpes vaudoises en Gstaad Saanenland

Naast de Peak Walk beschikt de sneeuwzekere Glacier 3000 over een wintersportgebied met 10 skiliften en 25 kilometer geprepareerde skipistes, alsmede een funpark, freeride-routes, langlaufloipes en een winterwandelpad. Met een geldige skipas voor de regio Alpes vaudoises hebben wintersporters in bestemmingen als Villars-Gryon, Leysin en Les Diablerets ook toegang tot Glacier 3000 en daarmee tot de nieuwe hangbrug. Datzelfde geldt voor vakantiegangers in het gebied Gstaad Saanenland, waar plaatsen als Gstaad, Saanen, Zweisimmen en Château d’Oex toe behoren.

Over Glacier 3000

Glacier 3000 is de naam van het gletsjergebied van het bergmassief ‘Les Diablerets’. Het ligt op de grens van de kantons Bern en Vaud, vlakbij vakantiebestemmingen als Villars-Gryon, Leysin, Les Diablerets en Gstaad. Glacier 3000 is het hele jaar door geopend. Het winterseizoen begint eind oktober met de opening van enkele pistes en duurt tot begin mei. Tussen mei en oktober is de Alpine Coaster, ‘s werelds hoogstgelegen rodelbaan, geopend. Op 24 oktober 2014 is de 107-meter lange Peak Walk in gebruik genomen. Deze hangbrug is, bij goede weersomstandigheden, dagelijks geopend en gratis toegankelijk.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!