Nieuwe attracties Europese attractieparken

Geplaatst door Redactie op 2 april 2015 om 10:52 in de categorie Attracties

achtbaaneuropaparkHet zomerseizoen komt eraan en de meeste attractieparken in Europa bereiden zich voor om de poorten weer te openen. Jaarlijks investeren de meer dan 300 Europese attractieparken naar schatting 550 miljoen euro in nieuwe attracties om daarmee gasten iedere keer een nieuwe beleving te kunnen aanbieden. De koepelorganisatie IAAPA (International Association of Amusement Parks and Attractions) merkt op dat de gast bij veel nieuw te openen attracties en themagebieden wordt ondergedompeld in een fictief verhaal, en vaak op verrassende manieren in aanraking komt met bekende personages.

 Volgens een onlangs gepresenteerd onderzoek van de IAAPA telt Europa 307 attractieparken en zij ontvangen op jaarbasis rond de 150 miljoen gasten. Karen Staley, vicepresident van IAAPA Europe: “Attractieparken investeren continu in nieuwe en verfrissende belevenissen om bestaande gasten te behouden en nieuwe aan te trekken.” 

Of het nu gaat over het tot leven brengen van fictieve personages en verhalen of het doortrekken van het thema horror buiten de Halloween periode, voor veel nieuwe attracties geldt dat thematisering de onderdompeling van de gasten compleet maakt. “Complex gethematiseerde attracties en gebieden creëren een meer meeslepende of intense beleving voor de gast. Dit jaar wordt opvallend veel thematisering gebaseerd op bekende televisiepersonages en verhalen”, aldus Staley.

Ontwikkelen en verbeteren attracties

Attractieparken investeren continu in de verdere ontwikkeling en verbetering van hun attracties en breiden ook uit op het gebied van accommodaties, waterparken en entertainment. Bovendien zullen er dit jaar een aantal geheel nieuwe parken hun poorten openen, waaronder het indoorpark Yumble in Nederland en de twee waterparken Aqua Mexicana in Nederland en Plopsaqua in België. Een greep uit parken met nieuw vermaak:

Disneyland Paris, Marne-La-Vallée, nieuw entertainment

Gasten kunnen van 1 juni tot en met 13 september genieten van de musicalproductie Frozen, geïnspireerd op de Oscar winnende film. Disney Halloween Festival en Disney’s Betoverende Kerst keren aan het einde van het jaar terug op een nog feestelijkere manier. Daarnaast vinden er renovatiewerkzaamheden plaats aan Disney’s Newport Bay Club en zullen attracties als Space Mountain: Mission 2, welke zijn twintigste jaar viert en Les Mystères du Nautilus weer voor de zomer openen na een grote opknapbeurt.

Europa-Park, Rust, familieattracties

Een hoogtepunt van de 40ste verjaardag van Europa-Park is de nieuwe 4D-film Das Zeitkarussell die door Mack Media binnenshuis wordt geproduceerd. Ook krijgt de dagelijkse parade nieuwe wagens. Het park voegt ook twee overdekte delen toe aan Whale Adventures in het IJslandse themagebied, een Biergarten in het Oostenrijkse themagebied en tot slot een nieuw uiterlijk voor de Euro-Tower in het Franse themagebied. De Europa-Park Golfclub heet gasten dit jaar voor de eerste keer welkom op de 27 holes baan op slechts 15 minuten van het resort. Een andere heel bijzondere attractie wordt pas bij de opening van het seizoen bekendgemaakt.

IAAPA

International Association of Amusement Parks and Attractions is opgericht in 1918 en de grootste internationale vak-organisatie ter wereld voor amusementbedrijven met een vaste standplaats. De organisatie vertegenwoordigt meer dan 4.700 aanbieders, leveranciers en individuele leden uit meer dan 90 landen. Het hoofdkantoor van IAAPA staat in Alexandria, Virginia, United States. Er zijn regionale kantoren in Brussel, Mexico, Orlando en Hong Kong.

Op pad naar:

Sharing is caring!

Comments are closed.