Nieuw thema in LEGOLAND

Geplaatst door Redactie op 13 mei 2014 om 14:59 in de categorie Attracties

heartlake-lego-friends-webIn LEGOLAND Billund in Denemarken is een interactieve wereld van de LEGO Friends serie gebouwd. Het themapark in het zuiden van Jutland opende op 5 april jl. weer de deuren en investeerde dit jaar een recordbedrag van omgerekend ruim 10 miljoen Euro. Naast de nieuwe wereld van de vijf vriendinnen in Miniland is er het nieuwe spookhuis Ghost – The Haunted House en zijn de overnachtingsmogelijkheden bij het familiepark flink uitgebreid. 

Heartlake City van LEGO

De populaire vriendinnen Emma, Mia, Stephanie, Olivia en Andrea uit Heartlake City hebben hun eigen gebied gekregen in LEGOLAND Billund. Het is de eerste keer dat de fictieve magische stad uit de LEGO Friends serie is gebouwd en te zien is. De fictieve stad bestaat uit veertien bouwwerken, waarvan er zes interactief zijn. Voor het nieuwe gebied in Miniland zijn 220.000 LEGO steentjes gebruikt. Een van de creaties is een speciale fotomuur, waar parkbezoekers op de foto kunnen met de vijf levensgrote LEGO Friends vriendinnen.
“Het was een bijzonder leuke uitdaging om een stad te bouwen die in werkelijkheid niet bestaat, in tegenstelling tot de andere bouwwerken in Miniland in LEGOLAND, zoals Kopenhagen en Amsterdam,” vertelt Søren Peter Johansen, chef van de LEGO modelafdeling. “We hebben natuurlijk de bestaande modellen uit de LEGO Friends serie als uitgangspunt genomen, maar we hebben ook gebouwen ontworpen vanuit onze eigen fantasie. De kleuren roze en lila vallen meteen op, maar als je verder kijkt, ontdek je een zeer gedetailleerd en interactief universum” zegt Johansen.
Op 28 en 29 juni kunnen bezoekers van LEGOLAND Billund de vijf meiden live ontmoeten tijdens het LEGO Friends weekend, met onder andere een modeshow en bouwwedstrijden.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.