Recordaantal Nederlanders naar Groot-Brittannië

Geplaatst door Redactie op 13 mei 2014 om 16:28 in de categorie Bestemmingen
©VisitBritain

©VisitBritain

Het aantal Nederlanders dat in 2013 Groot-Brittannië bezocht is met 11% gestegen ten opzichte van 2012. Ruim 1,9 miljoen Nederlanders reisden afgelopen jaar naar Groot-Brittannië voor vakantie, zaken of familie- en vriendenbezoek, concludeert VisitBritain uit de cijfers van het Britse Bureau voor de Statistiek.

Eerder dit jaar toonden voorlopige cijfers al aan dat buitenlandse bezoekers in 2013 een recordbedrag in het Verenigd Koninkrijk hebben besteed en dat ook het aantal bezoeken niet eerder zo hoog was. Eind vorige week werden de definitieve passagierscijfers voor 2013 gepresenteerd en hieruit bleek dat de Nederlandse markt een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan een succesvol 2013.

Nederland zag, in vergelijking met de andere top 10 markten, de grootste toename (+ 11%) in het aantal bezoekers en handhaaft daarmee een vijfde positie (na respectievelijk Frankrijk, Duitsland, Verenigde Staten en Ierland) van inkomende markten. De Nederlandse bezoekers spendeerden afgelopen jaar £720 miljoen in Groot-Brittannië, een toename van 15% ten opzichte van 2012. Naast het aantal bezoekers steeg ook het aantal overnachtingen dat Nederlanders in Groot-Brittannië doorbrachten. In totaal verbleven de Nederlanders 8,8 miljoen nachten, 16 procent meer dan vorig jaar, en met name het aantal bezoeken langer dan een week nam toe.

Verder constateert VisitBritain een opvallende toename in het aantal bezoeken aan Wales en Engeland (26% en 22%). De piek van de toename in het aantal bezoekers lag in het tweede en derde kwartaal van het jaar. ‘Naast de trend om last-minute te boeken en dichter bij huis op vakantie te gaan, heeft het goede weer van afgelopen zomer daar vermoedelijk een grote bijdrage aan geleverd’, verklaart Marieke van Dijl, B2B Manager Europe. Ook steeg het aantal reizen per ferry en trein afgelopen jaar weer na een dipje in 2012. Behalve meer vakanties nam in 2013 ook het aantal zakenreizen naar Groot-Brittannië flink toe (+20%), waardoor het volume weer op het niveau van 2008 zit.

Wereldwijd heeft Groot-Brittannië het afgelopen jaar 32,8 miljoen bezoekers vanuit het buitenland ontvangen, 5, 6% meer dan in 2012.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.