Top Trails of Germany: wandelplezier voor hele gezin

Geplaatst door Redactie op 17 juni 2015 om 16:34 in de categorie Bestemmingen

Apanobei_den_zwoelf_aposteln1Welke wandelroutes zijn geschikt om met je kinderen te lopen? Belangrijk is in elk geval dat er onderweg het nodige te beleven is. Ervaren wandelouders weten met spelletjes en opdrachten het kroost prima te vermaken. Bij sommige wandeltrajecten is de actie al inbegrepen. De Top Trails of Germany hebben een paar etappes ontwikkeld speciaal voor gezinnen.

Te land en op het water

Combineer een wandeling op de Altmühltal-Panoramaweg met een ‘Kanu-Fun-Tour’. Op het traject van Solnhofen naar Mörnsheim kom je niet alleen langs de indrukwekkende rotspartij ‘Zwölf Apostel’, maar kun je ook de typische geur opsnuiven van de jeneverbesstruiken die zo kenmerkend zijn voor de streek. En in de mijn op de Maxberg zijn de wereldberoemde Solnhofener kalkplaten te bewonderen. In Mörnsheim in het schilderachtige Gailachtal bevinden zich 3 uitnodigende ‘Gasthöfe’. Dagelijks om 14.30 uur start hier de ‘Kanu-Fun-Tour’, een peddeltocht van zo´n 1½ uur. Twee glijbanen voor boten zorgen voor een spetterend intermezzo.

Sagen in het ravijn

Op de etappe N03 van de Goldsteig van Falkenberg naar Neuhaus  in het Beierse Woud doen talrijke sagen en legendes de ronde. Op het pad tussen Blockhütte en Neuhaus zijn de spannendste verhalen op infoborden na te lezen. Het meest tot de verbeelding spreekt echter de wandeling zelf. Deze voert over een afstand van zo´n 12 km door een ravijn met 40 meter hoge rotswanden. Na een wandeling van zo´n 1 ½ uur nodigt de idyllische ‘Blockhütte’ met waterrad onder oude kastanjebomen uit tot een welverdiende pauze.

Ritje met de stoomtrein

Schluchtensteig_Tannegger_Wasserfall1De Schluchtensteig is een van de bekendste langeafstandswandelpaden in het Zwarte Woud. De eerste etappe van Stühlingen naar Blumberg loopt voor een deel langs de ‘Sauschwänzlebahn’, een historische spoorlijn. Een stoomlocomotief kruipt hier met veel getoeter en gesnuif door het idyllische landschap: langs rotswanden in het dal van de Wutach en over een bruggetje met in de diepte de donderende rivier. Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten. Wie een weekje Zwarte Woud in Hotel-Gasthof Kranz in Blumberg-Riedböhrungen boekt, krijgt een arrangement op maat, inclusief een ritje met de historische trein. Een 7-daags arrangement inclusief  welkomstdrankje ontbijt en 4-gangenmenu, wandelkaart, lunchpakket, treinrit en een week lang gratis openbaar vervoer in de regio is er al vanaf € 250 p.p. op basis van een 2-persoonskamer.

Meer informatie op Top Trails

Top Trails of Germany is een samenwerkingsverband van de mooiste langeafstandswandelroutes van Duitsland, die sinds 2005 gezamenlijk promotie maken. Deze wandelroutes zijn gecertificeerd als ‘Premiumwanderweg’ door het ‘Deutsche Wanderinstitut’ of als ‘Qualitätswanderweg’ door ‘Wanderbares Deutschland’. Dit biedt een garantie voor wandelen op perfect gemarkeerde routes door de mooiste landschappen van Duitsland. Langs de routes liggen hotels en pensions die alles bieden wat een wandelaar belangrijk vindt: van een vroeg ontbijt tot bagagevervoer. De volgende langeafstandswandelpaden zijn bij Top Trails aangesloten: Albsteig, Altmühltal-Panoramaweg, Eifelsteig, Goldsteig, Harzer-Hexen-Steig, Heidschnuckenweg, Hermannshöhen, Der Hochrhöner, Kammweg Erzgebirge-Vogtland, Rheinsteig, Rothaarsteig, Saar-Hunsrück-Steig, Schluchtensteig, Westerwald-Steig, Westweg.

Top Trails of Germany: wandelplezier voor hele gezin
5 (100%) 3 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.