Shadow

Multimediale persdienst vanuit het Austria Tirol House in Sotsji

Tirol house Sotsji“Bringing the Alps to Sochi“”– dat is het motto van Tirol Werbung en haar partners voor de Olympische Winterspelen in Sotsji waar Tirol voor de pers een eigen Austria Tirol House heeft.Tirol heeft zelf al drie keer Olympische geschiedenis geschreven: In 1964 en 1976 werden de Olympische Winterspelen in de stad Innsbruck en Olympiaregion Seefeld gehouden. In januari 2012 vonden bovendien de eerste Olympische Jeugd-Winterspelen (YOG) plaats in het hart van de Alpen. Deze 50 jaar Olympische geschiedenis viert Tirol samen met het Oostenrijkse Olympische Comitee (ÖOC) in het Austria Tirol House in Sotsji. Daar is een uitgebreide persdienst voor de internationale pers ingericht.

Het Austria Tirol House in Sotsji zal een zeer welkom platform zijn voor internationale sporters, politici, mensen uit het bedrijfsleven en de media. Van 5 tot 23 februari 2014 zullen er in het Austria Tirol House interessante en gevarieerde evenementen rondom de sportwedstrijden plaatsvinden.

Multimediale persdienst voor journalisten

Het Austria Tirol House in Sotsji is voor de pers een ontmoetingsplek voor verslaggevers en een bron van informatie voor de berichtgeving over de achtergronden van dit wintersportevenement van het jaar. Het team van het Austria Tirol House zorgt bovendien elke dag voor topactueel materiaal voor de pers in woord, beeld en geluid. Behalve de regelmatige uitzendingen in het Duits en Engels en persfoto’s kan de pers, in het bijzonder de verslaggevers van de TV- en multimediaredacties, gratis gebruik maken van een exclusieve videoservice (geschikt voor HD-TV, deels in het Engels). Dagelijks worden er ook kant-en-klare videoclips aangeboden, desgewenst met de tekst van de spreker of naamtitels (deels ook in het Engels). Verder worden er ook actuele interviews en onbewerkt materiaal van evenementen ter beschikking gesteld. De pers kan zich aanmelden voor deze multimediale persdienst via florian.neuner@tirolwerbung.at

Het Austria Tirol House

Het Austria Tirol House staat ongeveer 50 kilometer van Sotsji, direct naast het station in het centrum van Rosa Khutor in het zogenaamde Mountain Cluster, waar de alpine en freestylewedstrijden en de beslissende wedstrijden van de Noordse atleten en de rodelaars plaatsvinden. Daar worden de winnaars van de Olympische medailles en internationale gasten uit de sport, politiek en economie ontvangen . Zij hebben de Tiroler gastvrijheid al in het Austria Tirol House op de Olympische Spelen in Londen in 2012 leren kennen. In London ontwikkelde het Austria Tirol House zich in no time tot een van de meest geliefde en best bezochte nationale huizen. In het al in Londen voor het publiek toegankelijke deel, de “Tirol Ski Bar“, kan ook het internationale publiek van de Olympische Spelen in Sotsji genieten van de Tiroler sfeer en gastvrijheid.

Presentaties in het Austria Tirol House

Innsbruck viert op de Winterspelen 2014 een 50-jarig jubileum. In 1964 werd het Olympische vuur voor het eerst ontstoken in de Tiroler hoofdstad, in 1976 voor de tweede keer en in 2012 met de eerste Olympische Jeugdwinterspelen voor de derde keer. Daarom vieren Innsbruck en zijn ‘Olympiaregion’ in Sotsji een halve eeuw Olympische geschiedenis. Seefeld, waar eveneens 3 Olympische Spelen werden gehouden, zal het platform van het grootste sportevenement ter wereld met name gebruiken om de wereldkampioenschappen Noords skiën 2019 binnen te halen. Ischgl zal zich presenteren als de, juist bij Russen zeer geliefde, lifestyle-metropool van de Alpen. Het Zillertal, de streek die het meest door de Russische vakantiegangers wordt bezocht, zet in op de traditionele gastvrijheid en zal voor de muziek en een hapje en een drankje zorgen.
Ook tijdens de zomerspelen in Londen in 2012 had Tirol een eigen ‘house’, compleet met kunstsneeuw.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Sharing is caring!