Nederlanders willen WiFi op vakantie

Geplaatst door Redactie op 21 januari 2014 om 16:31 in de categorie Algemeen nieuws

corendonvliegtuigOndanks de crisis is 93% van de Nederlandse bevolking in 2013 met vakantie geweest, zo blijkt uit onderzoek van Corendon Vliegvakanties. Een interessant onderzoek waar veel feitjes uit naar voren komen. Het onderzoek toont ook aan dat ruim de helft van de bevolking niet naar een vakantiebestemming afreist waar geen Wi-Fi verbinding aanwezig is en dat 12% van de Nederlanders een negatiefreisadvies negeert en gewoon met vakantie gaat.

93% van de Nederlanders is in 2013 met vakantie geweest

In 2013 is 93% van de Nederlandse bevolking met vakantie geweest, voornamelijk in landen binnen Europa (66%). Ook Nederland is een geliefde vakantiebestemming geweest, twee van de vijf Nederlanders (40%) is in 2013 in eigen land met vakantie geweest en slechts  8% is vorig jaar helemaal niet met vakantie geweest.

[adrotate   banner=”29″]

Negatief reisadvies wordt vaak genegeerd

Vakantiegangers laten zich niet goed informeren over veiligheidsadviezen. Twee van de vijf Nederlanders (39%) controleert vóór vertrek niet het actuele reisadvies en 12% negeert zelfs een negatief reisadvies. 64% annuleert de vakantie bij een negatief reisadvies en een kwart (24%) ziet af van de vakantie zodra er een gevaarlijke situatie is ontstaan, terwijl er (nog) geen negatief reisadvies is gegeven.

Nederlanders willen niet met vakantie zonder Wi-Fi

Hoewel 70% van de Nederlanders zegt twee weken zonder internet op vakantie te kunnen, zegt bijna de helft (47%) dat niet te willen. Voor ruim de helft van de bevolking (52%) is de aanwezigheid van Wi-Fi op de vakantiebestemming belangrijk bij het bepalen van de vakantie; voor 1 op de 5 Nederlanders is het zelfs van cruciaal belang. Drie kwart van de bevolking (76%) bekijkt zijn of haar e-mail op reis en 17% leest ook zakelijke e-mails. Ook sociale media worden massaal gebruikt: ruim de helft van de bevolking (51%) zegt actief te zijn op sociale media tijdens de vakantie; waarvan 57% dagelijks. Het populairste sociale medium is Facebook (47%).

Mannen zijn romantischer tijdens de vakantie dan vrouwen

Kan een vakantieliefde blijvend zijn? Drie van de vijf mannen denken van wel! 30% van de mannen wordt op vakantie sneller verliefd dan thuis. Daarmee zijn mannen romantischer ingesteld dan vrouwen, want slechts 20% van de vrouwen gelooft in vakantieliefdes en 21% zegt sneller verliefd te worden op vakantie. Hoewel vakanties vaak bol staan van romantiek, blijft extra seks meestal uit. Zo zegt 47% van de Nederlandse vakantiegangers op vakantie evenveel seks te hebben als thuis. Slechts 22% zegt vaker op vakantie de liefde te bedrijven.

Nederlanders zijn niet gierig tijdens de vakantie

Nederlanders houden vakantie-uitgaven goed in de gaten. 71% houdt de uitgaven bij en 61% bepaalt van tevoren hoeveel geld er maximaal uitgegeven wordt tijdens de vakantie. Toch gaan mannen nonchalanter met geld om dan vrouwen. Zo stelt slechts 55% van de mannen voor vertrek een budget op, versus 66% van de vrouwen. 68% van de mannen houdt tijdens de reis de uitgaven in de gaten, versus 73% van de vrouwen. Desondanks is 30% van de Nederlanders wel eens negatief verrast geweest over de uitgaven tijdens de vakantie. En hoewel Nederlanders vaak worden afgeschilderd als gierig, geeft 41% van de Nederlanders meer fooi tijdens vakantie dan dat zij thuis doen.

Corendon Vakantie Onderzoek

De onderzoeksresultaten zijn afkomstig uit het Corendon Vakantie Onderzoek dat in december 2013 is afgenomen bij 1050 respondenten met een leeftijd van 18 – 60+ jaar die minimaal één keer op vakantie zijn geweest in de afgelopen 5 jaar.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.