Shadow

MSC Grandiosa meert af in Rotterdam

De haven van Rotterdam verwelkomt vandaag voor het eerst de MSC Grandiosa, het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises. MSC Grandiosa werd op 31 oktober afgeleverd op de scheepswerf van Chantiers de l’Atlantique (CdA) in Saint-Nazaire, Frankrijk.

MSC Grandiosa
MSC Grandiosa’s sea trials – Credit: Bernard Biger

Aan boord van het schip, waar 6.334 passagiers op kunnen, wordt een speciaal evenement georganiseerd voor reisagenten, touroperators en media om de maiden call te vieren en, naast andere activiteiten, meer te leren over de milieuvriendelijkheid van de rederij. Alle aanwezigen blijven ook overnachten om het schip optimaal te kunnen ervaren. Decruisegids.nl is erbij en publiceert binnenkort een reportage van deze kennismaking.

Sophia Loren doopt schip

Het schip heeft een hybride uitstootreinigingssysteem EGCS dat zwavelemissie met 97% vermindert, en daarnaast ook een selectief katalytisch reductiesysteem (SCR) dat uitlaatgassen omzet in onschadelijk stikstof en water. MSC Grandiosa beschikt verder over een innovatief afvalwaterreinigingssysteem (AWT) dat voldoet aan de hoogste internationale normen; afvalwater heeft na het uitgebreide zuiveringsproces bijna-drinkwaterkwaliteit. In combinatie met besparende maatregelen, zoals warmteterugwinning en led-verlichting, maakt dit MSC Grandiosa tot de duurzaamste nieuwe MSC-aanwinst ooit. De MSC Grandiosa wordt door Sophia Loren gedoopt in Hamburg, Duitsland op 9 november.

Uitgebreid vermaak aan boord van MSC Grandiosa

MSC Grandiosa is niet alleen goed voor het milieu, ook de gasten varen er wel bij. Zo heeft het schip een 93 meter lange luchtpromenade in mediterrane stijl als sfeervolle ontmoetingsplek vol specialiteitenrestaurants en winkels. Op entertainmentgebied heeft het schip twee gloednieuwe Cirque du Soleil at Sea shows, exclusief ontwikkeld voor MSC Grandiosa. Voor cultuurliefhebbers is er het museum met originele etsen van impressionist Edgar Degas, voor kinderen zijn er speelruimtes ontworpen in samenwerking met LEGO en Chicco. Daarnaast is elke hut uitgerust met virtuele persoonlijke cruise-assistent ZOE die gasten helpt te navigeren door het uitgebreide aanbod aan boord. Na haar inaugurele reis start MSC Grandiosa op 23 november haar reguliere achtdaagse cruiseprogramma over de Middellandse Zee voor de komende 12 maanden. In de winter van 2020 zal MSC Grandiosa in Zuid Amerika gaan varen.

Boek je MSC cruise bij: Cruisereizen en Cruisewinkel

Dit zomerseizoen wordt ook de MSC Grandiosa in gebruik genomen. Kijk op decruisegids.nl voor meer nieuws over dit nieuwe schip, meer cruisenieuws en handige cruisetips.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *