Shadow

Montafon biedt pakkende avonturen en persoonlijke momenten in de natuur

montafonDe Oostenrijkse vakantiebestemming Montafon is een paradijs voor natuurliefhebbers, levensgenieters en sporters. Authentieke bergweiden en beroemde bergtoppen – Het in de deelstaat Vorarlberg gelegen Alpendal biedt alles wat de bergvakantie tot een echte belevenis maakt. En dat voor iedereen. Voor gezinnen, sportfans, cultuurliefhebbers, natuurliefhebbers en levensgenieters.

Perfect geprepareerde pistes, schitterende routes voor skitochten en wild romantische plekken voor het pure natuurgenot maken van Montafon een waarlijk veelzijdige vakantiebestemming. Gasten waarderen naast het omvangrijke sportaanbod ook de levendige traditie. Hartelijke, ontspannen gastvrijheid vindt u in uw accommodatie, maar natuurlijk ook in de hut of bij de skilift. In totaal beschikt Montafon over 60 liften die 226 kilometer piste inclusief skiroutes ontsluiten. Het grootste skigebied, de Silvretta Montafon, komt hiervan 141 kilometer toe. Dat biedt niet alleen klassiek skiplezier, maar inspireert ook met buitengewone belevenissen en speciale freeride hotspots. Gezinnen die idolaat zijn van de wintersport, zijn met de speciale aanbiedingen in Golm bijzonder goed op hun plek. Kinderen van diverse leeftijden worden daar niet alleen op en top verzorgd, ook kunnen ze bij elf interessante stations in het Golmi bos spelenderwijs de belangrijkste pisteregels leren.

In de hoogstgelegen wintersportplaats in Montafon, Gargellen, genieten vele skiërs en toerskiërs, maar ook gezinnen van hun vakantie in de bergen. Het dorp ligt op 1 423 meter boven de zeespiegel aan het einde van een zijdal en garandeert rust en ontspanning in een adembenemend landschap. Het skigebied biedt niet alleen gemakkelijke pistes voor beginners en de jeugd, maar ook veeleisende tochten voor de ambitieuze recreatieve sporter.

Landal Ski Life in Oostenrijk

Voor beginners en gezinnen met kleine kinderen lenen zich de pistes van de Kristberg in Silbertal, een berg om van te genieten. De zonnige en overzichtelijke hellingen zijn ideaal voor de eerste skipogingen en voor het sneeuwschoenwandelen. Een idyllische rust heerst er op de Silvretta-Bielerhöhe: Op de boven de 2 000 meter gelegen hoge pas van de Silvretta-Hochalpenstraße, die in de winter is afgesloten voor verkeer, beleven de gasten een fascinerend hoog-alpine natuurlandschap. Op de schitterende langlaufloipes, wandelpaden en sneeuwschoenroutes, maar ook bij skitochten kan hier echt van de sneeuw worden genoten.
Boek je reis naar Montafon

Montafon Brandnertal Card

Voor het ultieme berggenot bestaat sinds afgelopen winter de Montafon Brandnertal Card. Dit is de toegangskaart voor in totaal 290 kilometer piste in Montafon en het nabije Brandnertal. 72 liften openen met slechts één kaart nagenoeg onbegrensde mogelijkheden. Behalve de liften van de deelnemende skigebieden omvat de Montafon Brandnertal Card ook het openbaar vervoer en de tunnelbus naar de Silvretta-Bielerhöhe.

De Regio

Montafon ligt in het zuiden van Vorarlberg, helemaal in het zuidwesten van Oostenrijk. Het alpendal op de grens met Zwitserland strekt zich uit van Bludenz zuidwaarts tot de Silvretta-Bielerhöhe. Het 39 kilometer lange hooggelegen dal met het adembenemende berglandschap van Rätikon, Silvretta en Verwall wordt aan het einde van het dal bekroond met de hoogste berg van Vorarlberg; de 3 312 meter hoge Piz Buin. De elf vakantieoorden in Montafon onderscheiden zich door een uitstekende infrastructuur, hartelijke gastvrijheid en de authentieke streekkeuken.
Huur een chalet

Route

De regio is gemakkelijk en comfortabel met eigen auto bereikbaar. In slechts 2:35 uur vanaf München, 2:50 uur uit Stuttgart of in minder dan twee uur vanaf Zürich. Gasten die met het vliegtuig komen kiezen Altenrhein, Memmingen, Friedrichshafen, Zürich of München als luchthaven van aankomst.
Tevens is de bereikbaarheid per openbaar vervoer probleemloos mogelijk.
Met NS naar Oostenrijk

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!