Shadow

Met een groep in een wintersportchalet

gondelHet boekingsseizoen voor de wintersport is in volle gang. Vakantiehuizenspecialist Belvilla ziet tot nu toe een groei van +5% op wintersportboekingen voor het komende skiseizoen in vergelijking met vorig jaar. Vooral de grotere wintersporthuizen zijn populair. Topbestemming nummer één voor de Nederlanders blijft Oostenrijk.

Bij Belvilla kiest ruim 80 procent van de Nederlanders voor een Oostenrijks wintersporthuis, merendeels in Tirol. De vakantiehuizenspecialist is dan ook de grootste aanbieder van vakantiehuizen in Oostenrijk.

Vooralsnog zijn de volgende skigebieden het meest populair onder Nederlanders voor komend wintersportseizoen:
1.    Skiwelt WilderKaiser-Brixental – Tirol
2.    SKI-Optimal Hochzillertal – Tirol
3.    Skicircus Saalbach Hinterglemm – Salzburgerland
4.    Kitzbühel-Kirchberg – Tirol
5.    Zillertal Arena – Tirol

Belvilla heeft een wintersportaanbod van zo’n 3.500 vakantiehuizen in Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Tsjechië, Italië en Spanje. Wintersporters kiezen met gemak een passende vakantiewoning. Het gemiddelde reisgezelschap van Nederlandse wintersporters bij Belvilla bestaat uit acht à negen personen, waarvan twee kinderen. Bij één op de tien wintersportvakanties gaat een huisdier mee. Tip: sluit een huisdierverzekering met reismodule af. Verder blijkt dat wintersporters in hun vakantiehuis een openhaard, afwasmachine en wifi wensen. Zo’n twee op de drie wintersporthuizen bieden momenteel draadloos internet en dit aantal neemt sterk toe.

Wie voorkeur geeft aan wat meer luxe kan terecht in een vakantiehuis met wellness. Na een dag op de piste voelt de warmte van een zwembad, sauna of jacuzzi weldadig aan.  Gemiddeld verblijven wintersporters een week in hun vakantiehuis. Steeds meer vakantiehuizen zijn voor kortere periodes te boeken, een trend die nu ook in Oostenrijk doorzet. Vanuit Duitsland kennen Nederlanders het fenomeen ‘shortski’ al, bijvoorbeeld van een weekendje wintersport in Winterberg.

Sharing is caring!