Shadow

Meer toeristen naar Rwanda

rwandaHet jaar 2013 heeft Rwanda zeer goed afgesloten; het land van de duizend heuvels mocht 22% meer Nederlanders ontvangen en in december werd een nieuwe toeristische site geopend; de Musanze grotten. Verder werd samen met Kenia en Oeganda gewerkt aan de ontwikkeling van een combinatie-visum waardoor het per 1 januari 2014 zowel gemakkelijker als goedkoper is om deze drie landen te bezoeken tijdens een reis.

Jarenlange inspanningen door de Rwanda Development Board (RDB), de ambassade van Rwanda in Den Haag en niet te vergeten door de reisorganisaties en accommodaties in Rwanda werpen zijn vruchten af. Tel daar de zeer goede bereikbaarheid (KLM met dagelijks een direct vlucht en Turkish Airlines met een tussenstop naar Kigali International Airport) en de verschillende promotiecampagnes bij op en het is duidelijk dat men niet meer om Rwanda heen kan.
In 2013 werd het groene land in Oost Afrika bekend bij het grote publiek door het bezoek van Lieke van Lexmond en Mark van Eeuwen. Zij vlogen in juni met Turkish Airlines naar Rwanda en namen deel aan Kwita Izina, de jaarlijkse ceremonie waarbij nieuw geboren gorilla’s een naam krijgen en tegelijkertijd aandacht wordt gevraagd voor natuurbehoud.
Rwanda timmert aan de toeristisch weg
De lancering van het ‘East African Community Visa’ is sinds 1 januari 2014 te verkrijgen en geeft voor 100 US Dollar toegang tot Rwanda, Kenia en Oeganda. Het wordt de reiziger hiermee veel gemakkelijker gemaakt om een bezoek aan deze landen met elkaar te combineren.
Afgelopen december werden de Musanze grotten geopend, welke een kijkje geven in de ontwikkeling en de geologische geschiedenis van de aarde. De grotten bevinden zich in een vulkanisch gebied waar 65 miljoen jaar geleden de verschillende lavastromen de Albertine Rift Valley hebben gevormd.
Vlak in de buurt van de grotten ligt het Buhanga Eco-park, de 2 meren Burera en Ruhondo, de vulkanen Karisimbi en Bisoke en het graf van Dian Fossey (Gorillas in the mist). Ook is dit hét gebied waar zowel de Golden Monkeys leven als de wereldberoemde en met uitsterven bedreigde Berggorilla’s.
close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!