Duitsland is het meest gastvrije vakantieland

Geplaatst door Redactie op 4 augustus 2015 om 09:54 in de categorie Bestemmingen

Hoe gastvrij zijn de inwoners van je vakantiebestemming eigenlijk? Een hotelvergelijker vond uit dat Nederlanders buurland Duitsland als meest gastvrije land beschouwen.

© DZT/Buero Gaff Adenis

© DZT/Buero Gaff Adenis

Beter een goede buur, dan een verre vriend. Onze oosterburen zijn qua gastvrijheid het populairst onder Nederlandse toeristen; Duitsland pronkt op de eerste plek van de top 10 meest gastvrije landen. Turkije is met haar hartelijke inwoners, die bekend staan om het uitnodigen van gasten voor een zoet kopje Turkse thee, goed voor een tweede plaats. Nederlandse reizigers waarderen de Spaanse vriendelijkheid waarmee een bord paella wordt voorgeschoteld met een derde plek in de top 10.

Opmerkelijk is dat het merendeel van de landen in de top 10 Europese landen betreft. Maar liefst zes van de tien landen, die door Nederlandse reizigers als meest gastvrij worden beschouwd, scharen zich onder de Europese unie. Zal de gastvrijheid misschien al beginnen bij de douane?

De meest gastvrije landen volgens Nederlandse reizigers

1. Duitsland (8%)
2. Turkije (7%)
3. Spanje (6%)
4. Griekenland (5%)
5. Thailand (4%)
6. Indonesië (4%)
7. Italië (4%)
8. Verenigde Staten (4%)
9. Verenigd Koninkrijk (3%)
10. Zweden (3%)

Duitsland mag dan het meest gastvrije land zijn, uit een vorige week gepubliceerd onderzoek van een beoordelingssite bleek dat Nederlanders het meest tevreden zijn over hun vakantie in Oostenrijk. Vergelijk hotelkamerprijzen in vakantielanden, maar lees voor je boekt eerst beoordelingen. Kijk net over de grens voor de leukste uitstapjes in Duitsland.

Duitsland is het meest gastvrije vakantieland
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.