Shadow

Europa-Park pakt uit met veertigste verjaardag

Europa-park 40 jaarEnkele weken geleden opende Europa-Park de poorten van het 40ste seizoen. Dit jaar heeft Duitslands grootste attractiepark tientallen miljoenen euro’s vrijgemaakt voor een nog betere beleving van het totale park.

Vernieuwde entree

De eerste investering treffen de bezoekers al op de parkeerplaats aan. Een lange overdekte loopband brengt hen voortaan comfortabel naar de hoofdingang. De “Express Lane” levert aan het eind van de dag de bezoekers ook weer bij hun auto’s af. Gasten die overnachten in een van de vijf themahotels betreden het park dit seizoen via een nieuwe hotelingang. Ook zijn enkele van de hotels gerenoveerd. Hotelgasten konden al gebruik maken van een professioneel fitnesscentrum, zwembaden en sauna’s, maar vanaf dit jaar kan men ook terecht op de “Europa-Park Golfclub Breisgau e.V.” Op slechts 15 minuten van het Europa-Park Resort in Rust kunnen golfers die in het bezit zijn van een golfvaardigheidsbewijs terecht op een 18 holes golfbaan. Een rondje kan snel en makkelijk bij een overnachting geboekt worden en is in sommige gevallen zelfs gratis voor hotelgasten.

Nieuwe ervaringen in Europa-Park

In Magic Cinema draait vanaf dit seizoen de tweede 4D-film met parkmascotte Euromaus in de hoofdrol. Effecten zoals wind, regen, geur en beweging versterken de beleving van deze 15 minuten durende film. Speciaal voor een ander visueel spektakel is dit jubileumjaar een gigantische 360-graden-projectie-koepel in het park verrezen. Aan de binnenkant van deze ‘Traumzeit-Dome’ bevindt zich het grootste ‘immersive media screen’ ter wereld met een oppervlakte van 630 vierkante meter waarop 11 projectoren de film “Beautiful Europe“ tonen. Bezoekers kunnen liggend op kussens ervaren hoe het is om als een vogel over Europa-Park te vliegen, als een vis te zwemmen in de oceaan of als een vlinder te fladderen over Franse velden vol lavendel.

Een volle entertainmentkalender

De parade die elke dag door het park trekt zal dit jubileumjaar voor een bijzondere beleving zorgen. De nieuwe wagens in steampunk-look, waarvan er enkele gebouwd zijn in de Benelux, zullen begeleid worden door meer dan 100 artiesten en speciaal hiervoor gecomponeerde muziek. Ook maakt de parade op drie plaatsen een showstop. In de nieuwe ijsshow „Surpr’Ice with the Gods of Greece” zijn de bezoekers getuige van een vete tussen Medusa en de andere goden. In de varieté show „White Balance“ in Teatro dell‘ Arte staan contrasten centraal en in de Globe-show „Let’s celebrate EP“ draait alles om Elvis Presley. De King of Rock ‘n Roll zou dit jaar 80 zijn geworden. In de Arena-stuntshow nemen de ridders het te paard op tegen de slechteriken. Vanaf 23 mei is het Portugese themagebied de plaats waar de high diving-show „Swing, Twist and Splash“ te zien is. De duikers springen behalve van een plateau op 25 meter nu ook vanaf een schommel het water in. Als extraatje wordt dit voorjaar nogmaals de succesvolle musical ‘Spook me” opgevoerd. Met meer dan 23 uur show per dag is Europa-Park het grootste entertainmentpark ter wereld.

Nieuwe attractie-belevingen

Een opvallende investering is de thematisering van de Eurotower in het Franse themagebied. Deze 75 meter hoge uitkijktoren heeft eveneens een steampunk-jasje gekregen en een volledig nieuw platform. De attractie “Whale Adventures” in IJsland zal binnenkort nog interactiever zijn als deze uitgebreid is met een nieuwe ingang en twee indoor-gedeelten. De „Kolumbusjolle“ is uitbundiger gethematiseerd en voorzien van de modernste technieken. Liefhebbers van SUV-wagens komen dit jaar aan hun trekken in de opstaphal van de Silver Star. Mercedes Benz toont hier namelijk de meest opvallende modellen.

Lees ook de reisreportage die we vorig jaar over Europa-Park maakten. Zelf naar Europa-Park? Arrangementen met hotel en entree boek je onder meer bij TUI.

Sharing is caring!