Shadow

Vier op de tien Nederlanders gaan in 2015 op autovakantie

autobahn2Autovakanties zijn populair onder de Nederlanders. Dit jaar zijn vier op de tien Nederlanders (42%) van plan om met de auto op vakantie te gaan. Duitsland, België en Frankrijk staan aan de top van landen die we het liefst bezoeken.

Dat blijkt uit het Autovakantierapport 2015 van een veerbootmaatschappij.

Een bezoek aan Duitsland staat bij 45 procent van de respondenten op de eerste plaats. Daarna volgen België en Frankrijk met respectievelijk 44 en 39 procent. Ook Zweden, Engeland en Noorwegen zijn populaire landen en zijn in de toplijst terug te vinden.

Voordelen autovakantie

De voordelen van een autovakantie zijn volgens de ondervraagden legio. Nederlanders vullen tijdens de vakantie graag hun kofferbak met souvenirs, eten en lokale delicatessen die we onderweg kopen voor thuis. 71 procent van de ondervraagden vindt dat een autovakantie meer vrijheid en flexibiliteit biedt. Vier op de tien vinden bovendien de mogelijkheid om spontane gebeurtenissen onderweg mee te maken het leukste van een autovakantie. Souvenirs, eten en lokale delicatessen en kleding staan bovenaan bij de vraag wat men het liefst koopt tijdens de autovakantie. Met de auto op vakantie gaan doen we het liefst met anderen. Slechts twee procent gaat er alleen op uit. Mannen (77%) kruipen gedurende de vakantie het meest achter het stuur.

Autovakantie in Frankrijk het populairst

Ook in andere Europese landen zijn autovakanties populair. Autovakanties in Frankrijk zijn het meest populair, waar bijna zeven op de tien Fransen van plan zijn zich dit jaar op de Europese wegen te begeven. De Nederlanders zijn op de vierde plaats geëindigd. Is je eigen auto niet geschikt voor een autovakantie? Overweeg dan om met een huurauto op vakantie te gaan. Ga je naar Oostenrijk of Italië? Boek een overnachtingshotel voor onderweg.

4.7/5 - (3 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *