Malta vol evenementen tijdens tweede helft van de zomer

Geplaatst door Redactie op 7 augustus 2014 om 13:30 in de categorie Bestemmingen

Malta airshowDe culturele agenda van het eiland Malta staat de tweede helft van deze zomer vol met festivals en evenementen. Zo vindt in augustus het jaarlijkse Delicata Wine Festival plaats, maar ook het zomercarnaval en het voor kinderen aantrekkelijke Crafterdark, waar alles in het teken van kunst en craften staat.

Malta Classic Wine Festival

Op twee locaties organiseert Delicata, een gerenommeerde Maltese wijnmakerij, deze zomer een festival waar het hart van menig wijnliefhebber sneller van gaat kloppen. Op 29, 30 en 31 augustus zet het festival zich voort in Nadur: het hart van de wijnbouw van Gozo.

Zomercarnaval op Malta

In Malta wordt carnaval groots gevierd en ook zomercarnaval laten de Maltezers niet aan zich voorbij gaan. Op 16 en 17 augustus is er in Bugibba en Qawra een parade waar speciale zomer carnavalswagens, dansgroepen en verklede deelnemers in meelopen: een leuke activiteit voor het hele gezin.

Kunst en cultuur bij het VIVA en het Maritime Senglea International Festival
Van 1 tot 7 september vindt de eerste editie van het VIVA festival in Valletta plaats. Het festival wil hier een platform bieden aan zowel Maltese als internationale moderne beeldend kunstenaars. Ook het Maritime Senglea International Festival staat in het teken van kunst, maar hier zal de nadruk meer op het leven van kustplaats Senglea en diens lokale cultuur staan. Dit award winnende festival wordt voor de vierde keer gehouden van 11 en 14 september.

Vliegtuigshow op onafhankelijkheidsdag Malta

Aangezien Malta dit jaar op 21 september de 50e verjaardag van haar onafhankelijkheid viert, wordt dit groots aangepakt. Zo heeft de Britse koningin Elizabeth haar immens populaire schoondochter Catherine Middleton, de hertogin van Cambridge, gevraagd om op Independence Day als afgevaardigde van het Britse Koningshuis Malta te bezoeken. Tijdens de vieren zullen door het hele land verschillende activiteiten worden georganiseerd. September wordt spectaculair afgesloten met de Malta International Airshow, een indrukwekkende vliegtuigshow die dit jaar groter dan ooit belooft te worden. Vier verschillende nationale teams vertonen op 27 en 28 september hun kunsten en zorgen voor een spetterende show.

Zoek en boek een hotel op Malta of zoek een bijzondere accommodatie op Malta.

Waardeer dit artikel

Sharing is caring!

Comments are closed.