Shadow

Maak een winterwandeling in Nederland

Een winterse wandeling in Nederland kan prachtig zijn. En hoewel ons land geen hoge bergtoppen en steile afdalingen kent is het toch belangrijk om je goed voor te bereiden zodat je veilig en comfortabel op pad kunt. Hier zijn enkele tips om je voor te bereiden op een winterse wandeling in Nederland.

Winterwandeling
Ga goed voorbereid je winterwandeling maken©Atraneas-Pixabay

Draag de juiste kleding

De juiste kleding dragen is een vereiste. Kies kleding die warm en waterdicht is, zodat je droog blijft als het sneeuwt of regent. Draag lagen kleding zodat je je aan kunt passen aan veranderende temperaturen en om te voorkomen dat je te warm of te koud wordt. Draag ook warme handschoenen, een muts en een sjaal om je gezicht en hals warm te houden.

Goede schoenen met profiel

Het is belangrijk om goede wandelschoenen te dragen die grip hebben op de gladde, natte of bevroren ondergrond. Laarzen of schoenen met een goede profielzool zijn ideaal voor winterse omstandigheden. Stop eventueel voetverwarmers in je schoenen en handverwarmers in je jaszakken.

Eten en drinken tijdens je winterwandeling

Neem ook in Nederland voldoende voedsel en water mee te nemen op je winterwandeling. Niet altijd is er iets onderweg te vinden en ook als het koud is, is het belangrijk om voldoende te drinken om uitdroging te voorkomen. Stop wat energierijke snacks in je rugzak zoals mueslirepen of noten. Ze helpen je om warm te blijven en om je energie op peil te houden.
Op zoek naar een handige wandelrugzak? Kijk dan eens hier!

EHBO-kit en mobiele telefoon

Het is verstandig om een eerste hulp-kit bij je te hebben voor onverwachte situaties. Ga je alleen op pad, neem dan een -opgeladen- mobiele telefoon mee en laat iemand anders weten waar je bent en wanneer je terugverwacht te zijn, zodat ze weten waar ze naar op zoek moeten als je langer wegblijft dan verwacht. Neem ook een kaart mee voor als je op een bepaald moment geen of minder mobiel bereik hebt.

Wil je een gezellige wandelvakantie boeken? Kijk eens naar het aanbod in Nederland

Voorbereiding

Heb je een wandeling gepland kijk naar het weerbericht voordat je vertrekt en let op het weer tijdens je wandeling. Als het hard waait, sneeuwt of regent, overweeg dan om je wandeling uit te stellen of een andere, veiligere route te kiezen. Luister tijdens het wandelen naar je lichaam: ga je rillen en klappertanden en heb je spierkrampen of een onregelmatige hartslag dan kan dit betekenen dat je het te koud hebt en onderkoeld bent. Ga zo snel mogelijk naar een warme plek.

Zijn er leuke attracties op je route bestel dan hier vast je entreetickets.

Met de trein naar een mooie wandellocatie in Nederland of misschien over de grens? Boek je tickets bij NS

Met deze tips in gedachten kun je veilig en comfortabel genieten van een winterwandeling in Nederland. Vergeet niet om van het mooie winterlandschap te genieten en neem foto’s om later terug te kijken op je avontuur.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

5/5 - (1 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.