Shadow

Lange vluchten? Last van jetlag!

british airwaysMensen die lange vluchten maken, hebben vrijwel altijd last van een jetlag. Ook slapen ze over het algemeen maar weinig, zo blijkt uit de British Airways Jetlag Survey die onder Nederlandse gebruikers van Facebook is uitgevoerd. Van de ondervraagden heeft ruim 95% van de ondervraagden last van een jetlag wanneer men meer dan 5 uur vliegt. Daarnaast slaapt 53,6% van de passagiers soms en 13,6% nooit. De Survey doet onderzoek naar slaapgedrag tijdens intercontinentale vluchten en hoe men met de effecten van een Jetlag omgaat.

Jetlag

Van alle ondervraagden heeft ruim 40% vaak tot altijd last van een jetlag na een intercontinentale vlucht. Slechts 4,5% heeft nooit last van een jetlag. De respondenten hadden het meeste last van een Jetlag als men vanuit het westen naar het oosten vliegt, bijvoorbeeld van New York naar Amsterdam.

Slaap

Opvallend is verder dat een relatief groot percentage van de intercontinentaal vliegende passagiers soms tot nooit in slaap kan vallen tijdens een lange vlucht. Men probeert in slaap te vallen door het inflight entertainment systeem te gebruiken (42%) of wat te lezen (21%). Een groot deel van de passagiers (63%) gaat ontspannen liggen. Een kleiner deel (18%) drinkt alcoholische dranken om in slaap te komen, waarbij 21% van de respondenten 2 tot 5 alcoholische dranken drinkt, en dan met name wijn (41%). Een kleiner deel van de passagiers gebruikt soms tot altijd slaapmiddelen (17%) om in slaap te vallen.

Na de vlucht

Als men een lange vlucht achter de rug heeft, dan is men over het algemeen moe (70%). Desondanks gaat men na aankomst op de plaats van bestemming er meteen op uit om de omgeving te verkennen (57%). Vliegt men daarentegen terug naar huis, dan gaat ruim 31% meteen de volgende dag aan het werk, ook al geeft men in ruim 53% van de gevallen aan een halve tot hele week het gevoel te hebben alsof men dagen niet geslapen heeft (60%).

De British Airways Jetlag Survey werd via Facebook ingevuld door 220 mensen van alle leeftijden.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!