Shadow

Expedia groep breidt activiteiten uit in Amsterdam

expediaDe Expedia groep breidt haar activiteiten verder uit in Amsterdam. Er komen circa 120 nieuwe medewerkers in het nieuwe kantoor in de Gouden Bocht in Amsterdam, dat in het eerste kwartaal van 2014 wordt geopend. Ook het huidige marktmanagementteam van de Expedia groep, in 2004 opgericht om activiteiten in Amsterdam op te zetten, verhuist naar de nieuwe locatie.

“De Nederlandse arbeidsmarkt biedt veel talenten en daarom heeft de Expedia groep besloten een nieuwe locatie te openen in Amsterdam”, aldus Frank Zijlstra, VP Global Financial Operations. “Wij hopen onze activiteiten hier de komende maanden en jaren verder uit te breiden en kijken er dan ook naar uit samen te werken met de gemeente Amsterdam.”

Bij de uitbreiding van haar activiteiten werkt de Expedia groep nauw samen met Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en haar regionale partner amsterdam inbusiness (aib).
“NFIA en aib zijn blij dat met de uitbreiding van de Expedia groep meer werkgelegenheid in Amsterdam kan worden gecreëerd”, zegt Henny Jacobs, directeur investeringsprojecten NFIA. “Door de consistente arbeidsmarkt, de beschikbare talen en vaardigheden geloven wij dat Nederland de ideale locatie is voor multinationals zoals de Expedia groep, die wereldwijd willen uitbreiden.”

Expedia’s nieuwe locatie zal voornamelijk actief zijn als ‘Global Finance Operations center’. Hier zal het netwerk van wereldwijde online reismerken, zoals Expedia and Hotels.com, en de supply-managementorganisatie worden ondersteund. Expedia heeft diverse vacatures, waaronder die van de functie ‘Credit controller’. Het bedrijf verwacht de komende 12 maanden nog meer vacatures te hebben.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!